Pieprzówka

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
Awatar użytkownika
dawid7
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
Lokalizacja: warszawa

Pieprzówka

Post autor: dawid7 » 2011-04-28, 13:10

Ostatnio u znajomego piliśmy pieprzówkę. Jego jakis tam znajomy znajomego robił. Ma może ktos z kolegów na taką nalewke przepis? Bylbym wdzięczny:)
Ostatnio zmieniony 2011-04-28, 15:16 przez dawid7, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.

furman

Przepis z Wielkiej Księgi Nalewek

Post autor: furman » 2011-04-28, 13:51

Obrazek

Awatar użytkownika
dawid7
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
Lokalizacja: warszawa

Post autor: dawid7 » 2011-04-28, 15:14

dzięki wielkie. A może ktos już próbował który z tych trzech przepisów jest najlepszy?
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.

furman

Post autor: furman » 2011-04-28, 15:31

Oba oczywiście zrobiłem i przetestowałem na sobie i znajomych. Było ok. To jest coś co można łatwo zrobić, ale tak naprawdę szału nie ma. Krupnik, Miodowa, Złota mocna - to jest coś.

Awatar użytkownika
dawid7
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
Lokalizacja: warszawa

Post autor: dawid7 » 2011-04-28, 15:49

Acha, niewiem mi tamto posmakowało wiec zobacze może coś ciekawego wyjdzie. Dzięki:-)
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.

Awatar użytkownika
nikomu nieznany
20%
20%
Posty: 25
Rejestracja: 2009-10-22, 13:07

Post autor: nikomu nieznany » 2011-04-29, 20:26

Dobry jest pieprz syczuański. Bardziej aromatyczny :slinka , ale jest mniej pieprzny. Zmieszać można ze zwykłym. Albo w wersji hardkorowej wypalającej dziury w obrusie i robaki w kiszkach z suszonymi ostrymi papryczkami :twisted:


Przetestowane :mrgreen:

Awatar użytkownika
zbynek
101%
101%
Posty: 1946
Rejestracja: 2007-07-26, 19:37

Post autor: zbynek » 2011-04-29, 21:51

To moje kubki smakowe zupełnie inaczej to odbierają, może zdążyły się przyzwyczaić do zwykłego pieprzu.
A tak swoją droga to po pieprzyć to ja se czasami lubię. :mrgreen:
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam

wajzer

Post autor: wajzer » 2011-04-30, 00:56

4L naszego wyrobu 50%
Miód 450g- ja daję lipowy
około 40-60 ziaren pieprzu
Dopełnić do 5L wodą.
Około 3-4 tygodnie i gotowe,chyba że jest koncentrat pieprzowy to do 2 tygodni .
Jest to raczej miodówka z pieprzem ale dobra :wink:

Awatar użytkownika
dawid7
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
Lokalizacja: warszawa

Post autor: dawid7 » 2011-04-30, 23:16

człowieku jakbym się do 5 litrów dorwał to bym z tydzień z chaty nie wylazł:-P wole mniejsze proporcje
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości