Masz jakąś nowa antypianę? Bo jeśli to taka standardowa jak inni sprzedają, to powiem, że super się sprawdza do zacierów zbożowych. Stosuję około 5 ml na 45 litrów zacieru przed dodaniem drożdży. Zacier przy burzliwej fermentacji praktycznie się nie podnosi tzn. nie zwiększa swojej objętości. Dodaję ją tylko raz przed zadaniem drożdży a podczas destylacji nic się nie pieni. Stosuję z 3-4 lata i do zacierów zbożowych to super sprawa.
Pzdr.
Sklep WinoHOBBY, w Warszawie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie tylko zbożowych, w owocowych też nieźle się sprawdza jeśli nastaw jest na mało klarownym soku. Nie wywala żadnej piany, jedynie sporo dwutlenku węgla ulatuje co widać w rurce.
Nie dowierzaj wszystkiemu co czytasz. Pozwól jednak swojej wyobraźni w to wierzyć. Wyobraźnia prowadzi własne życie równoległe do Twojego, realnego. Wyobraźnia może poszerzyć granicę świata.
M. Sandemo
M. Sandemo
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości