PH Meter
Z opisu aukcji wygląda, że płyn do kalibracji jest dołączony.onek_uk pisze:...zakup sobie plyny do kalibracji
Mimo wszystko, po otwarciu buteleczki z płynem długo on nie zachowa swojego pH a nawet nie otwierany ma swoją określoną datę ważności.
Płyny buforowe do kalibracji należy stosować w określonej temperaturze co powinno być podane na opakowaniu płynu.
Przed kalibracją i po kalibracji należy przepłukać końcówkę pomiarową pH-metru wodą destylowaną i osuszyć.
Pozdrawiam
Winiarek
ja jednak wolę paski.czy to jest dobra oferta?
http://moto.allegro.pl/item487601084_pa ... _0_12.html
http://moto.allegro.pl/item487601084_pa ... _0_12.html
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami....
Witam te paski maja podziałkę co 1 stopień - można przyjąć że do domowych celów będą
ok - jednak zawężona skala z podziałką dziesiętną jest bardziej wskazana do np -zacierania ..
co zwiększa optymalność pracy enzymów - jednak nie mniej "przkroczenie " skali o 1 stopień nie ponosi żadnego ryzyka jedyni czas działania enzymów się wydłuża co nie wpłynie na scukrzenie lub upłynnienie skrobii .
uważam nie krytykując że to dobry zakup
pozdrawiam
98%
ok - jednak zawężona skala z podziałką dziesiętną jest bardziej wskazana do np -zacierania ..
co zwiększa optymalność pracy enzymów - jednak nie mniej "przkroczenie " skali o 1 stopień nie ponosi żadnego ryzyka jedyni czas działania enzymów się wydłuża co nie wpłynie na scukrzenie lub upłynnienie skrobii .
uważam nie krytykując że to dobry zakup
pozdrawiam
98%
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości