Glukoza ???
Glukoza ???
Witam,
Czy ktos z forumowiczow kupowal w Polsce glukoze w hurcie? Nie interesuja mnie odzywki pakowane po 200g ale czysta glukoza w workach, powiedzmy 25 kg. jesli tak, to wdzieczny bylbym za namiary.
pozdrawiam
Czy ktos z forumowiczow kupowal w Polsce glukoze w hurcie? Nie interesuja mnie odzywki pakowane po 200g ale czysta glukoza w workach, powiedzmy 25 kg. jesli tak, to wdzieczny bylbym za namiary.
pozdrawiam
Witam,
pozdrawiam
W Australii nie ma problemu. W kazdym "brew shopie" sa worki 25 kg importowanej z Chin dextrozy po 59 AUD. Mnie interesuje, gdzie w Polsce mozna kupic. Znalazlem strone producenta http://www.pepees.pl/index.php?wiad=429 Internetowe sklepy oferuja glukoze od 9.9 do 19.94 za 1 kg !!!magas37 pisze:25kg to drogi koszt wysyłki , jeszcze do Australii, najtaniej chyba będzie na miejscu znaleźć, muszę zobaczyć u nas w hurtowni dla cukierników.
pozdrawiam
- Daniel_257_
- 101%
- Posty: 145
- Rejestracja: 2008-01-02, 16:38
- Lokalizacja: Wielkopolska
Witam
To są namiary na najtańszą jaką znalazłem a cena śmieszna
Zadzwoń zapytaj
063-245-48-00 Modła Królewska Skandynawska 7 . (WIELKOPOLSKA NIEDALEKO KONINA)
515-061-585 Pan Andrzejewski. 2.8zł 3zł za kilogram. + VAT i transport.
Pan Andrzejewski jest ok. i dobijesz z nim targu.
Pozdrawiam.
To nie jest mój znajomy i nigdy od niego nie kupowałem więc nie daje rekomendacji. [/b]
To są namiary na najtańszą jaką znalazłem a cena śmieszna
Zadzwoń zapytaj
063-245-48-00 Modła Królewska Skandynawska 7 . (WIELKOPOLSKA NIEDALEKO KONINA)
515-061-585 Pan Andrzejewski. 2.8zł 3zł za kilogram. + VAT i transport.
Pan Andrzejewski jest ok. i dobijesz z nim targu.
Pozdrawiam.
To nie jest mój znajomy i nigdy od niego nie kupowałem więc nie daje rekomendacji. [/b]
Glukozę krystaliczną można kupić bezpośrednio Pepees-sie, rozmawiałem z działem sprzedaży.
Nie ma żadnych ograniczeń dla klientów indywidualnych.
Warunki zakupu: całe opakowanie (worek papierowy - wagi opakowanie nie znalazłem na ich stronie), płatność gotówka w kasie i odbiór własny z magazynu.
W następnym tygodniu będę w Łomży, to dowiem się więcej szczegółów.
marcus
Nie ma żadnych ograniczeń dla klientów indywidualnych.
Warunki zakupu: całe opakowanie (worek papierowy - wagi opakowanie nie znalazłem na ich stronie), płatność gotówka w kasie i odbiór własny z magazynu.
W następnym tygodniu będę w Łomży, to dowiem się więcej szczegółów.
marcus
"wodociągowiec czy ciepłownik nie ma to znaczenia, bo ja wypijam tyle ile mam do powiedzenia"
Witam,
[ciach]
pozdrawiam
[ciach]
Swietnie. Jak dowiesz sie ile kg jest w worku i po ile sprzedaja wrzuc na forum. Z Warszawy do Lomzy nie jest daleko, chetnie sie przejade. Jak ktos bedzie zainteresowany moge sie zaoferowac miejsce w samochodzie.marcus pisze:W następnym tygodniu będę w Łomży, to dowiem się więcej szczegółów.
marcus
pozdrawiam
Witam!
Rozmawiałem z działem sprzedaży PEPEES i dowiedziałem się, że glukoza krystaliczna jest konfekcjonowana w worki 25kg, a worki w palety 750kg.
Cena 1kg wynosi obecnie 2,60zł + 7% VAT.
Odbiór małych ilości, od minimum 25kg, tylko we własnym zakresie, dostawę pełnych palet można uzgodnić z działem sprzedaży.
Rozmawiałem z działem sprzedaży PEPEES i dowiedziałem się, że glukoza krystaliczna jest konfekcjonowana w worki 25kg, a worki w palety 750kg.
Cena 1kg wynosi obecnie 2,60zł + 7% VAT.
Odbiór małych ilości, od minimum 25kg, tylko we własnym zakresie, dostawę pełnych palet można uzgodnić z działem sprzedaży.
Najlepszym miernikiem nieskończoności jest ludzka głupota i arogancja.
Jak pisałem powyżej, dziś byłem w Pepees.
Aktualne ceny:
glukoza krystaliczna - 2,60 zł +7% VAT - pakowana w worki papierowe po 25kg.
syrop glukozowy - 2,30 zł + 7% VAT - pojemniki (typu wiadro) - 40 litrów.
Dziś kupiłem 50 kg glukozy, zakup bez problemu, ale logistyka tragiczna, jak w każdym molochu.
Na zakup 2 worków straciłem 50 minut.
Po kolei:
dział sprzedaży - wypisanie faktury, następnie z kwitem do kasy (w innym budynku), po opłaceniu, samochodem musiałem pojechać na bramę towarową (z drugiej strony zakładu), waga i tarowanie pojazdu. Magazyn i wypisanie dokumentu WZ, wydanie towaru (czas oczekiwania), po wydaniu znów lecą cenne minuty - oczekuję na "Atest Jakościowy", w końcu mam.
Ponowne ważenie i w końcu wyjazd.
I tak miałem szczęście, że nie trafiła mi się kolejka TIR-ów. Następnym razem zrobię zaopatrzenie od razu na cały rok.
Cechy jakościowe, z atestu. Chemikiem nie jestem i dane te mi są niepotrzebne, ale może ktoś Kolegów może będzie zainteresowany.
Wygład - biały, drobnoziarnisty proszek,
Zapach - bez zapachu,
Smak - słodki, bez obcego posmaku,
Wygląd roztworu - bezbarwny, przezroczysty,
Wilgotność, [%] - 8,4
Przesiew przez fito fi 2 mm [%] - 100
Równoważnik glikozowy DE - 99,6
Skręcalność właściwa, [stopnie kątowe] - 53,2
Kwasowość [ilość ml 1 n NaOH na 100g] - 0,21
Zawartość popiołu siarczanowego w suchej masie, [%] - 0,01
Zawartość chlorków wyrażona jako jony CL, [%] - 0,0025
Zanieczyszczenia mechaniczne - nie stwierdzono
marcus
Aktualne ceny:
glukoza krystaliczna - 2,60 zł +7% VAT - pakowana w worki papierowe po 25kg.
syrop glukozowy - 2,30 zł + 7% VAT - pojemniki (typu wiadro) - 40 litrów.
Dziś kupiłem 50 kg glukozy, zakup bez problemu, ale logistyka tragiczna, jak w każdym molochu.
Na zakup 2 worków straciłem 50 minut.
Po kolei:
dział sprzedaży - wypisanie faktury, następnie z kwitem do kasy (w innym budynku), po opłaceniu, samochodem musiałem pojechać na bramę towarową (z drugiej strony zakładu), waga i tarowanie pojazdu. Magazyn i wypisanie dokumentu WZ, wydanie towaru (czas oczekiwania), po wydaniu znów lecą cenne minuty - oczekuję na "Atest Jakościowy", w końcu mam.
Ponowne ważenie i w końcu wyjazd.
I tak miałem szczęście, że nie trafiła mi się kolejka TIR-ów. Następnym razem zrobię zaopatrzenie od razu na cały rok.
Cechy jakościowe, z atestu. Chemikiem nie jestem i dane te mi są niepotrzebne, ale może ktoś Kolegów może będzie zainteresowany.
Wygład - biały, drobnoziarnisty proszek,
Zapach - bez zapachu,
Smak - słodki, bez obcego posmaku,
Wygląd roztworu - bezbarwny, przezroczysty,
Wilgotność, [%] - 8,4
Przesiew przez fito fi 2 mm [%] - 100
Równoważnik glikozowy DE - 99,6
Skręcalność właściwa, [stopnie kątowe] - 53,2
Kwasowość [ilość ml 1 n NaOH na 100g] - 0,21
Zawartość popiołu siarczanowego w suchej masie, [%] - 0,01
Zawartość chlorków wyrażona jako jony CL, [%] - 0,0025
Zanieczyszczenia mechaniczne - nie stwierdzono
marcus
"wodociągowiec czy ciepłownik nie ma to znaczenia, bo ja wypijam tyle ile mam do powiedzenia"
@98% , czy równoważnik glikozowy to nie inaczej zawartość cukru w cukrze?
Wrzucam jeszcze pełną specyfikację z strony łomżyńskiego producenta
Pepees Produkty
GLUKOZA KRYSTALICZNA
NORMA: PN-84/A-74771
GLUKOZA KRYSTALICZNA to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej. Zawiera ponad 99% czystej glukozy. Odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.
ZASTOSOWANIE:
Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia. Produkt wysokokaloryczny, łatwo przyswajalny przez organizm, regeneruje siły, wzmacnia pracę serca. Stanowi doskonałą odżywkę wzmacniającą w okresach rekonwalescencji, stanach wyczerpania i okresach wzmożonego wysiłku fizycznego. Glukoza może być stosowana do słodzenia pokarmów i płynów dla niemowląt. Ze względu na znaczną słodycz używana jest do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego, środków dietetycznych, deserów, lodów, napojów, soków, odżywek, przetworów owocowych. W przemyśle chemicznym stanowi podstawowy surowiec do produkcji sorbitolu, środka słodzącego dla diabetyków ora w produkcji kwasu cytrynowego. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się głównie walory glukozy jako środka sprzyjającego percepcji słodyczy i uwypuklającego smak produktów. Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, wyrobów owocowo-warzywnych. Jest znakomitym zamiennikiem sacharozy w produkcji gum do żucia i gum balonowych. W produkcji wyrobów piekarskich glukoza krystaliczna używana jest jako naturalny czynnik wywołujący brązowienie i przedłużający trwałość produktów. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy. Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. W przemyśle mięsnym jest składnikiem zalew do szynek.
Wymagania:
Glukoza krystaliczna spełnia wymagania aktualnych przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i jest wolna od GMO.
OPAKOWANIE
* worki papierowe 3-warstwowe a'25 kg wentylowe lub opakowania typu big-bag a’900kg.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
w/g PN-88/A-74705
w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, bez obcych zapachów; zalecana wilgotność względna powietrza 60-70% i temperatura ok. 20ºC
OKRES PRZECHOWYWANIA:
3 lata od daty produkcji.
No i mam dywizjon 303
Wrzucam jeszcze pełną specyfikację z strony łomżyńskiego producenta
Pepees Produkty
GLUKOZA KRYSTALICZNA
NORMA: PN-84/A-74771
GLUKOZA KRYSTALICZNA to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej. Zawiera ponad 99% czystej glukozy. Odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.
ZASTOSOWANIE:
Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia. Produkt wysokokaloryczny, łatwo przyswajalny przez organizm, regeneruje siły, wzmacnia pracę serca. Stanowi doskonałą odżywkę wzmacniającą w okresach rekonwalescencji, stanach wyczerpania i okresach wzmożonego wysiłku fizycznego. Glukoza może być stosowana do słodzenia pokarmów i płynów dla niemowląt. Ze względu na znaczną słodycz używana jest do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego, środków dietetycznych, deserów, lodów, napojów, soków, odżywek, przetworów owocowych. W przemyśle chemicznym stanowi podstawowy surowiec do produkcji sorbitolu, środka słodzącego dla diabetyków ora w produkcji kwasu cytrynowego. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się głównie walory glukozy jako środka sprzyjającego percepcji słodyczy i uwypuklającego smak produktów. Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, wyrobów owocowo-warzywnych. Jest znakomitym zamiennikiem sacharozy w produkcji gum do żucia i gum balonowych. W produkcji wyrobów piekarskich glukoza krystaliczna używana jest jako naturalny czynnik wywołujący brązowienie i przedłużający trwałość produktów. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy. Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. W przemyśle mięsnym jest składnikiem zalew do szynek.
Wymagania:
Glukoza krystaliczna spełnia wymagania aktualnych przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i jest wolna od GMO.
OPAKOWANIE
* worki papierowe 3-warstwowe a'25 kg wentylowe lub opakowania typu big-bag a’900kg.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
w/g PN-88/A-74705
w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, bez obcych zapachów; zalecana wilgotność względna powietrza 60-70% i temperatura ok. 20ºC
OKRES PRZECHOWYWANIA:
3 lata od daty produkcji.
No i mam dywizjon 303
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości