Ja również.JemioloSeba pisze:... W razie czego jestem chętny dorzucić coś do interesu abyś nie był na tym stratny.
Słód whisky strong
Re: Słód whisky strong
-
- 40%
- Posty: 74
- Rejestracja: 2018-09-17, 14:00
Re: Słód whisky strong
I ja też
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Re: Słód whisky strong
Bez dwóch zdań , ja również .
Re: Słód whisky strong
Ja również proszę o informację i z chęcią dopłacę co by kolega nie ponosił żadnych dodatkowych kosztow wystarczy że ma chęć i poświęca swój czas na to aby inni mieli coś extra. Pozdrawiam
Re: Słód whisky strong
Ja także się dorzucę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Słód whisky strong
Oczywista sprawa jeżeli koszty się zwiększyły to trzeba dopłacić.
Re: Słód whisky strong
Witam na spokojnie bo już po ;ufff .
Praczki dziś zapakowałem - pierwotnie miały być zawinięte z grubą folią i zaklejone taśmą ale - jak się okazało -niby to prostokąt z tego wyjdzie na "kształt paczki " - to firmy kurierskie szukaj dziury w całym i doliczają jako " niekształ " dlatego trochę mi to zeszło na zapakowaniu tylu paczek . .. karton jaki jest każdy wie mogą być różne historie zgniecione pudło itp .. ważne aby zawartość była cała ..
tak że dobra informacja jutro wysyłam do wszystkich ... no prawie .. został jeden rodzynek który potwierdził wszystko i dokonał zapłaty ale .. zapomniał podać najważniejszego -adresu ..
nic mimo wszytko jak deklarowałem wysyłam do wszystkich na raz .. tutaj nie będę czekał na jednego z Kolegów - może za kilka godzin swprawdzi pocztę . Nie mniej Twoja paczka Kolego XXX jest też spakowana ..
Tak że jutro wysyłam
A może tak przy okazji mały sparing ??????
ROBICIE Z TEGO SŁODU - znajdziemy kilku testerów do oceny takie 'jury" - i robimy konkurs " ?? co Wy na to ?
wiadomo whisky musi poleżeć swoje - dlatego temat ocen trunków spokojnie możemy ocenić za około 6-10 miesięcy a nawet rocznicę "wysyłki" ???
w tym czasie możemy :
- ustanowić regulamin "konkursu"
- jakie "środki " są dopuszczalne do zastosowania ( beczka , płatki , czipsy , rodzaj drożdży .. itp .. )
- wyłonienie testerów - "komisantów / jury "
- określenie mocy % trunku
- przebieg procedury wysyłki próbek , ilość próbki aby zachować stronniczość do testerów
- inne które mi teraz nie wychodzą -a ktoś z Was ma inną propozycje ..
Ja zaoferuję jako nagrodę za - szklaną beczułkę z kranikiem z naszej oferty . ..
Zainteresowani ?
piszcie ..
p.s. jak przesyłki podocierają proszę o potwierdzenie .
Praczki dziś zapakowałem - pierwotnie miały być zawinięte z grubą folią i zaklejone taśmą ale - jak się okazało -niby to prostokąt z tego wyjdzie na "kształt paczki " - to firmy kurierskie szukaj dziury w całym i doliczają jako " niekształ " dlatego trochę mi to zeszło na zapakowaniu tylu paczek . .. karton jaki jest każdy wie mogą być różne historie zgniecione pudło itp .. ważne aby zawartość była cała ..
tak że dobra informacja jutro wysyłam do wszystkich ... no prawie .. został jeden rodzynek który potwierdził wszystko i dokonał zapłaty ale .. zapomniał podać najważniejszego -adresu ..
nic mimo wszytko jak deklarowałem wysyłam do wszystkich na raz .. tutaj nie będę czekał na jednego z Kolegów - może za kilka godzin swprawdzi pocztę . Nie mniej Twoja paczka Kolego XXX jest też spakowana ..
Tak że jutro wysyłam
A może tak przy okazji mały sparing ??????
ROBICIE Z TEGO SŁODU - znajdziemy kilku testerów do oceny takie 'jury" - i robimy konkurs " ?? co Wy na to ?
wiadomo whisky musi poleżeć swoje - dlatego temat ocen trunków spokojnie możemy ocenić za około 6-10 miesięcy a nawet rocznicę "wysyłki" ???
w tym czasie możemy :
- ustanowić regulamin "konkursu"
- jakie "środki " są dopuszczalne do zastosowania ( beczka , płatki , czipsy , rodzaj drożdży .. itp .. )
- wyłonienie testerów - "komisantów / jury "
- określenie mocy % trunku
- przebieg procedury wysyłki próbek , ilość próbki aby zachować stronniczość do testerów
- inne które mi teraz nie wychodzą -a ktoś z Was ma inną propozycje ..
Ja zaoferuję jako nagrodę za - szklaną beczułkę z kranikiem z naszej oferty . ..
Zainteresowani ?
piszcie ..
p.s. jak przesyłki podocierają proszę o potwierdzenie .
Re: Słód whisky strong
to wystaw dębową
lub daj mi namiar na dębowa to coś pomyślimy )
skoro rozpoczołes to jako numer "1 " jako tester/juror chciałbyś uczestniczyć ?
określmy też ilość jurorów 5, 7 , 10 ?
p.s Zbynek a propo co masz do szkła ? jest neutralne a sprzedają w plastikach czy szklanych butelkach ...
kto powiedział że ma to być do whisky
lub daj mi namiar na dębowa to coś pomyślimy )
skoro rozpoczołes to jako numer "1 " jako tester/juror chciałbyś uczestniczyć ?
określmy też ilość jurorów 5, 7 , 10 ?
p.s Zbynek a propo co masz do szkła ? jest neutralne a sprzedają w plastikach czy szklanych butelkach ...
kto powiedział że ma to być do whisky
Re: Słód whisky strong
Ja ten słód już raz rok trzymałem na płatkach więc wiem co on potrafi. Komuś wysłałem - chyba Kowalowi i nawet chwalił. Teraz idzie w beczkę 50l i za kilka miesięcy mogę coś napisać.
Re: Słód whisky strong
Jak konkurs to konkurs.
Może ustalić wpisowe takie, aby starczyło na prawdziwą beczkę od Magasa? Nie będą to jakieś wielkie kwoty, zależnie oczywiście od ilości zgłoszeń.. Regulamin też prosty:
- łyski ze słodu wędzonego
- moc 40-50%
Ocena jesienią przyszłego roku tak, aby z jednej strony trunek trochę się ułożył a z drugiej nagroda dotarła przed Świętami.
Może ustalić wpisowe takie, aby starczyło na prawdziwą beczkę od Magasa? Nie będą to jakieś wielkie kwoty, zależnie oczywiście od ilości zgłoszeń.. Regulamin też prosty:
- łyski ze słodu wędzonego
- moc 40-50%
Ocena jesienią przyszłego roku tak, aby z jednej strony trunek trochę się ułożył a z drugiej nagroda dotarła przed Świętami.
Re: Słód whisky strong
Pomysł mi się podoba, jeszcze się uczę więc fajnie byłoby usłyszeć opinię znawców tematu
Re: Słód whisky strong
Brak czasu, a dziś nadrabiam zaległości. Jak rozumiem wysłane, a konkurs popieram i chętnie wezmę w nim udział. U mnie będzie w beczce zamknięta na 3 lata, ale do konkursu naruszę korek i z chęcią wyśle próbki do oceny.
Jeżeli coś się zmieniło w kosztach poproszę info.
Jeżeli coś się zmieniło w kosztach poproszę info.
Re: Słód whisky strong
Witam, warunek jeden robicie tylko z tego słodu z tej akcji ) . tak aby wynik był miarodajny -tzn, główny surowiec był ten sam.
Baz to podstawa, czyli warunek "1" - sło ten sam.
Kwestia czy:
- drożdże muszą być te same zastosowane, jak tak to jakie?
- czy dopuszcza się inne dodatki?
- czas oceny -myślę aby trunek się ułożył to tak 10-12 miesięcy?
Co do beczki Magasowej - ok pogadam z @Magasem czy może miałby coś .. ustalimy może coś wspólnie - jak jesteście otwarci na wpisowe to ja tez coś dodam od siebie - i może zamienimy szkło na beczkę -prawdziwą mbeczkę.
Jakby co to mam jeszcze 25kg słódu !!! pozostało mi - więc chętnego zapraszam na p.w.
Proponuję tutaj oszacować chętnych do konkursu, oraz jako jurorów.
proszę się wpisać:
do konkursu
1.....
2.....
....
do jury
1.....
2.....
98%
p.s. paczki dziś wyjechały jutro do ostatniego Kolegi z akcji.
Baz to podstawa, czyli warunek "1" - sło ten sam.
Kwestia czy:
- drożdże muszą być te same zastosowane, jak tak to jakie?
- czy dopuszcza się inne dodatki?
- czas oceny -myślę aby trunek się ułożył to tak 10-12 miesięcy?
Co do beczki Magasowej - ok pogadam z @Magasem czy może miałby coś .. ustalimy może coś wspólnie - jak jesteście otwarci na wpisowe to ja tez coś dodam od siebie - i może zamienimy szkło na beczkę -prawdziwą mbeczkę.
Jakby co to mam jeszcze 25kg słódu !!! pozostało mi - więc chętnego zapraszam na p.w.
Proponuję tutaj oszacować chętnych do konkursu, oraz jako jurorów.
proszę się wpisać:
do konkursu
1.....
2.....
....
do jury
1.....
2.....
98%
p.s. paczki dziś wyjechały jutro do ostatniego Kolegi z akcji.
Re: Słód whisky strong
do konkursu
1. JemioloSeba
2.....
....
do jury
1.....
2.....
1. JemioloSeba
2.....
....
do jury
1.....
2.....
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości