Słód whisky strong
Re: Słód whisky strong
Mam dwa błędy w tej zabawie, ale skąd ja mam wiedzieć, że psota to jest odpęd z bimbru, kurva co to znaczy odpęd z bimbru, skoro była też odpowiedź rodzaj bimbru, to wiadomo, że wybrałem rodzaj bimbru z AD, drugi błąd to z czego można otrzymać nastaw i ja głupi wpisałem z owoców i tak to jest jak się nie czyta AD nastaw można otrzymać z owoców i zbóż, pytania były tendencyjne, ja nawet w taki Quizach nie potrafię zrobić 100%. Czy to pytania z pinderkolocjalizmu, czy matematyki, psychiatrii, czy bimbrownictwa ja zawsze dwa błędy, nawet o Bolku i Lolku.
Re: Słód whisky strong
Mam dokładnie te same błędy - już mi lepiej
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Re: Słód whisky strong
Dzięki 98% , u mnie paczki tez wylądowały
Re: Słód whisky strong
Dziękuję 98% paczka dotarła wzorowa akcja! Pozdrawiam
Re: Słód whisky strong
Dzięki 98% paczki doszły, aż byłem zdziwiony jak kurier zadzwonił o 19
Też spróbuje swoich sił.
do konkursu
1. JemioloSeba
2. Mrzon
3. krkkonrad89
4. czytam
5. radius
6. kris42
do jury
1 Magas
2 Doody
3 czytam (jeżeli na to pozwala regulamin bo próbki pewnie będą zakodowane, sobie od razu daję średnią od innych jurorów)
Też spróbuje swoich sił.
do konkursu
1. JemioloSeba
2. Mrzon
3. krkkonrad89
4. czytam
5. radius
6. kris42
do jury
1 Magas
2 Doody
3 czytam (jeżeli na to pozwala regulamin bo próbki pewnie będą zakodowane, sobie od razu daję średnią od innych jurorów)
Re: Słód whisky strong
Własnie odnośnie tego testu "nastaw " -jak można robić z owoców? Tak to jest jak jakiś redaktorczyna ochlał się "bimbru" z butelek co śą na na rynku - plastikowe "po oleju " z żółtym kapslem i wywalił bez naszej konsultacji expert od 7-dniu boleści.
Nastaw nie robi się ze zboża !!! - pisząc naszym językiem to jest zacier.
Też mam wątpliwości co do "zagłębia bimbrownictwa dałem Augustów.
Bo nie było tutaj uwzględnione Gostomia (gdyby tak brać pod uwagę ilość przebywających tubylców w danym miejscu o danej przez określony czas z dobytkiem własnych "%" - to ta miejscowość była by pępkiem europy jak nie czarną dziurą globu w walce z monopolem...
@czytam - nie jestem Kierownikiem "zamieszania " ale wg. mnie osobiście musisz się zdecydować na jedną z grup - "wyrobnik/ konkursowicz " -
lub " konsument/ tester " .
Może niech inni w tej sprawie też zabiorą głos, chciałbym aby oceny były obiektywne i nikt po kątach forumowych nie puszczał bąków ze ktoś komuś posmarował. Nie tylko kromkę ze smalcem.
Czy ktoś może dyskutować - nikogo nie bijemy Ustalmy zatem początki regulaminu, itp aby wejść w nowy rok już z konceptem i wiedzeć co do kogo należy. Startujący podkują a testerzy piją )) "żart "...
98%
p.s @Ck - jako głowa tej forumowej rodziny - zasiadłbyś na fotelu kolejnego jurora?
Nastaw nie robi się ze zboża !!! - pisząc naszym językiem to jest zacier.
Też mam wątpliwości co do "zagłębia bimbrownictwa dałem Augustów.
Bo nie było tutaj uwzględnione Gostomia (gdyby tak brać pod uwagę ilość przebywających tubylców w danym miejscu o danej przez określony czas z dobytkiem własnych "%" - to ta miejscowość była by pępkiem europy jak nie czarną dziurą globu w walce z monopolem...
@czytam - nie jestem Kierownikiem "zamieszania " ale wg. mnie osobiście musisz się zdecydować na jedną z grup - "wyrobnik/ konkursowicz " -
lub " konsument/ tester " .
Może niech inni w tej sprawie też zabiorą głos, chciałbym aby oceny były obiektywne i nikt po kątach forumowych nie puszczał bąków ze ktoś komuś posmarował. Nie tylko kromkę ze smalcem.
Czy ktoś może dyskutować - nikogo nie bijemy Ustalmy zatem początki regulaminu, itp aby wejść w nowy rok już z konceptem i wiedzeć co do kogo należy. Startujący podkują a testerzy piją )) "żart "...
98%
p.s @Ck - jako głowa tej forumowej rodziny - zasiadłbyś na fotelu kolejnego jurora?
Re: Słód whisky strong
CK, Legion i Kwik to muszą, tu nie ma co pytać, wpisałem Kwik bo jest chłop obstukany w tych z najwyższej półki i nie może odmówić, że on tylko pije czasem i nie ocenia, bo ja widzę na aukcjach co zamawia, ile i kiedy . Widział bym też Zbynka, bo to mistrz co zawsze wyprzedza o kilka lat, ale musicie ustalić czy osoba biorąca udział może sędziować, ja w takich kwestiach nie zabieram głosu, bo mi to w niczym nie przeszkadza, są ludzie co mają chore zapędy w rywalizacji ale akurat Zbynek i Czytam to zupełnie inna kategoria ludzi.
Re: Słód whisky strong
Zgadzam się z 98%, lepiej będzie jeśli chętni decydować się będą tylko na jedną z opcji.
-
- 40%
- Posty: 74
- Rejestracja: 2018-09-17, 14:00
Re: Słód whisky strong
Mi osobiście nie przeszkadza równoczesny udział w konkursie i w jury. Na pewno da się to zorganizować w sposób rzetelny i uczciwy. Wystarczy żeby próbki zebrała osoba nie powiązana z komisją i opisała w sposób anonimowy. Natomiast chętnie bym spróbował zwycięskiego trunku
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Re: Słód whisky strong
Dzięki 98%, do mnie również dotarła wczoraj przesyłka
Pozdrawiam
Jarek
Pozdrawiam
Jarek
Re: Słód whisky strong
Nie mam nic przeciwko temu aby komisja brała udział. Bez przesady to tylko zabawa i chodzi o największą liczbę próbek. Aby nie było zgrzytów proponuję aby tacy członkowie komisji nie oceniali swojego produktu. Tyle wystarczy.
Re: Słód whisky strong
He,he,he i tak to się zawsze odbywa.krkkonrad89 pisze: ↑2019-12-18, 08:36Mi osobiście nie przeszkadza równoczesny udział w konkursie i w jury. Na pewno da się to zorganizować w sposób rzetelny i uczciwy. Wystarczy żeby próbki zebrała osoba nie powiązana z komisją i opisała w sposób anonimowy. Natomiast chętnie bym spróbował zwycięskiego trunku
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Tu nikomu nie zależy na tym aby się nachlać na "krzywy ryj" tylko o nowe doznania smakowe.
Jest na forum grupa regularnie wymieniająca się doświadczeniami i znają oni swoje preferencje.
Tu chodzi o dopływ "świerzej krwi", może ktoś zrobi coś inaczej, może o czymś nie doczyta, a może po prostu gdzieś się potknie i wyjdzie mu trunek zasługujący na uznanie.
A co do próbowania to droga jest prosta, jeżeli czujesz się na siłach to pisz się do jury i testuj.
Powodzenia.
@JemioloSeba
Juror nigdy nie wie czyje ocenia, on zna tylko kategorie, akurat tu kategoria jest tylko jedna.
@All
Życzył bym Wam żebyście mieli okazje choć raz w życiu jurorzyć, a mało tego, poznać pośród innych swoją próbkę .
Wyobraźcie sobie historię: wystawiasz najlepsze co do tej pory udało ci się wypędzić, rozpoznajesz swoje i patrzysz jak inni to oceniają i co gorsze im to nie smakuje. Wrażenia bezcenne "za reszte możesz zapłacić kartą"
czytam nie pytam
-
- 40%
- Posty: 74
- Rejestracja: 2018-09-17, 14:00
Re: Słód whisky strong
Za jurorowanie tym razem podziękuję. Za cienki w uszach jeszcze jestem. Jakiś błąd, potknięcie się? Tak na to właśnie liczę może uda mi się przez przypadek stworzyć coś ciekawego Hehe. A jeśli nie to zostanę zjechany i przynajmniej będę już wiedział jak nie robić
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Re: Słód whisky strong
Panowie dodam swoje trzy grosze odnośnie zagłębia bimbrownictwa "Czarna Białostocka". Miałem okazje być w tamtych okolicach przez kilka miesięcy na szkoleniu 98r. Jak się pytaliśmy gdzie kupić towar to zawsze padała jedna nazwa, a gdy raz jechaliśmy do tego "lasu" od przełożonych usłyszeliśmy ostrzeżenie - "nie rozchodzić się po lesie". Możliwość natknięcia się na niewielką cysternę z zacierem była jak przejść po pastwisku krów i nie wdepnąć w "placek". Potwierdzili to koledzy z Białegostoku którzy byli z nami na szkoleniu.
Re: Słód whisky strong
Na to pytanie odpowiedziałem poprawnie, bo one było sprecyzowane dość dokładnie, koledzy nie doczytali.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości