Biblioteka bimbrownika ;)
Obrażać się nie ma o co. Prosiłem, żeby Koledzy napisali, czy w ogóle działa. Jakoś przez dłuższy czas nikt nic nie napisał. Ja zwyczajnie nie mam czasu na seedowanie. A zostawianie laptopa jak idę do pracy to średni pomysł. Jeśli działa, to się cieszę. Przesortuję swoją bibliotekę i wstawię nowego torrenta z większą liczbą trackerów i będzie cacy
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam. adwokat
- kompotZgruszek
- 50%
- Posty: 104
- Rejestracja: 2009-01-24, 01:43
- Lokalizacja: bimbeland
Już wiem w czym rzecz. Postaram się dzisiaj koło 18 sklecić innego testowego torrenta. Nie będzie miał wiele treści, ale zależy mi na tym, żeby działał. O 18 dodam zzipowanego torrenta w tym wątku i link w shoutboksie. Podejrzewam, że wina leży w trackerach. W prawdzie nie mam publicznego ip, ale jak seeduje na innych torrentach, które pobieram, to i na tym powinno działać.
Pozdrawiam i do 18
[ Dodano: 2009-11-27, 18:29 ]
Witam.
zgodnie z obietnicą plik torrent .
Książka to "Uprawa Wina" z 1830 roku. Torrent powinien działać.
Bardzo proszę wszystkich o odpowiedź w shoutboxie, czy działa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam i do 18
[ Dodano: 2009-11-27, 18:29 ]
Witam.
zgodnie z obietnicą plik torrent .
Książka to "Uprawa Wina" z 1830 roku. Torrent powinien działać.
Bardzo proszę wszystkich o odpowiedź w shoutboxie, czy działa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam. adwokat
- Łowca Absolutu
- 20%
- Posty: 28
- Rejestracja: 2009-12-24, 13:17
- Lokalizacja: Polska
Tu jest kilka przepisów z roku 1901 na sporządzenie różnych alkohli.
"Kuchnia polska
niezbędny podręcznik dla kucharzy i gospodyń ..."
http://rapidshare.com/files/344881085/K ... _cznik.pdf
"Kuchnia polska
niezbędny podręcznik dla kucharzy i gospodyń ..."
http://rapidshare.com/files/344881085/K ... _cznik.pdf
A czy ma ktoś: DESTYLATY ALKOHOLOWE Josefa Pischla ?
Książka ta jest pierwszą na rynku polskim książkę o wyrobie wysokogatunkowych destylatów alkoholowych z owoców i roślin użytkowych.
„Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie, teoria i praktyka” to książka Josefa Pischla uznanego w Austrii fachowca w tej dziedzinie. Na niemieckojęzycznym rynku wydawniczym jest obowiązkową lekturą dla wszystkich, którzy interesują się tą tematyką, o czym świadczy fakt sprzedaży ponad 180 tys. egzemplarzy.
Najobszerniejsza i najbardziej udana książka na temat wyrobu
napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji.
Książka ta jest pierwszą na rynku polskim książkę o wyrobie wysokogatunkowych destylatów alkoholowych z owoców i roślin użytkowych.
„Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie, teoria i praktyka” to książka Josefa Pischla uznanego w Austrii fachowca w tej dziedzinie. Na niemieckojęzycznym rynku wydawniczym jest obowiązkową lekturą dla wszystkich, którzy interesują się tą tematyką, o czym świadczy fakt sprzedaży ponad 180 tys. egzemplarzy.
Najobszerniejsza i najbardziej udana książka na temat wyrobu
napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji.
To jest zrozumiałe i oczywiste. Ale trzeba by poszukać w tej książce jak słodki robić ten syrop. Ale tego sformułowania "czwartą część dobrać" też nie pojmuję.bnp pisze:Najprawdopodobniej chodzi o syrop cukrowy
Pozostaje więc tak rozcieńczyć spirytus aby uzyskać wódkę 40%.
Ja bym zmodyfikował ten przepis i te korzenie zalał bym małą ilością spirytusu. I takim ekstraktem doprawił bym wódkę z miodem. Można w ten sposób dowolnie regulować smak wódki. (Miód również poprawi smak)
Ostatnio zmieniony 2010-10-22, 15:21 przez SRG, łącznie zmieniany 1 raz.
Cognoscetis veritatem, et veritas liberabit vos.
Metodą prób i błędów, przeprowadzając ocenę organoleptyczną spróbuje się tym zająć. Jak wyjdzie mi coś sensownego, to umieszce przepis w języku Polskim w tym temacie.
Chyba że ktoś już ma, ateraz żydzi receptury...
Chyba że ktoś już ma, ateraz żydzi receptury...
Na kłopoty człek się rodzi, Bieda za nim w tropy chodzi, Lecz tej biedy zapomina, Skoro flaszkę zetnie wina.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 112 gości