Destylacja denaturatu
- masterofbimber
- 40%
- Posty: 92
- Rejestracja: 2008-04-10, 10:58
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
Nr CAS: 7681-52-9Wszelkiego rodzaju bandziory odkażają denaturat poprzez dodanie pewnego łatwo dostępnego związku chemicznego, .....
Nr CAS: 3734-33-6który powoduje wytrącenie substancji skażającej ...
A tu Izba Celna w Krakowie podaje dokładniejszy przepis , ot taki urzędniczy dowcip.
http://poradapodatkowa.pl/dzialalnosc_p ... acych.html
Chyba się napiję tego piwa co nawarzyłem -masterofbimber pisze:No to sobie narobiłeś Kolego mustava
Teraz nieważne co byś napisał , będziesz na cenzurowanym.
I już wiesz, że trzeba mocno się zastanawiać zanim coś się napisze.
Ale jakby nie patrząc moje pytanie dotyczyło bardziej wykwintnego sposobu oczyszczania, nie tam jakieś dosypywanie pierdół
ENERGA - brak bezpłatnego internetu w Moim gniazdku
Ja tez dodam swoje 3 grosze
PO CO DESTYLOWAC denaturat, i bez destylacji jest bardzo smaczny
A jak komus przeszkadza kolor, to moze przepuscic przez chlebek, ale wtedy troszke zmienia smak. Jest tez w sprzedazy denaturat niebarwiony, po prostu spirytus gorzelany nizszego gatunku, rozprowadza go chyba jakas firma z Koszalina pod nazwa "denatura"
A tak bardziej serio, to destylacja denaturatu nie ma sensu, i jak wczesniej wspomniano, taniej kupic w Czechach, mozna tez tam kupic "surowy" spirytus.
PO CO DESTYLOWAC denaturat, i bez destylacji jest bardzo smaczny
A jak komus przeszkadza kolor, to moze przepuscic przez chlebek, ale wtedy troszke zmienia smak. Jest tez w sprzedazy denaturat niebarwiony, po prostu spirytus gorzelany nizszego gatunku, rozprowadza go chyba jakas firma z Koszalina pod nazwa "denatura"
A tak bardziej serio, to destylacja denaturatu nie ma sensu, i jak wczesniej wspomniano, taniej kupic w Czechach, mozna tez tam kupic "surowy" spirytus.
ENERGA - bezplatny internet w Twoim gniazdku
-
- 10%
- Posty: 17
- Rejestracja: 2008-01-08, 11:49
Dla ciekawskich dziś przeprowadzałem rektyfikacje denaturatu w ramach badań naukowych na unwersytecie. Denaturatu używałem tylko i wyłącznie z braku spirytusu technicznego, a badania nie miały na celu pozbycie się zapachu czy tam smaku denaturatu a jedynie badanie stężenia po procesie. Jednak co mogłem zauważyć ochydny zapach pozostał po dwukrotnym procesie rektyfikacji, co prawda w mniejszym stopniu jednak i tak nie nadawało się to do picia.
-
- 0%
- Posty: 1
- Rejestracja: 2010-08-10, 16:34
Denaturat do skażania się nie nadaje.Odpowiedni do tego jest tylko spirytus skażony.Denaturat zawiera różne zlewki z produkcji,które formalnie nie są trujące,ale skład ich raczej nie jest dokładnie badany.
Dodano pochlorynu sodu w ilości wynikającej z http://www.forensicscience.pl/pfs/63_zu ... .Następnie odczekano 18 godzin i odfiltrowano przy użyciu filtrów celuozowych i węglowych(http://www.lodzka.policja.gov.pl/content/view/3654/8/) w celu pozbycia się osadu.
Dla poprawy smaku mógł być dodany ocet lub cukier(http://www.opole.po.gov.pl/Rzecznik-pra ... oholu.html http://bi.gazeta.pl/im/1/7872/z7872401X.jpg).
Nadtlenek wodoru również mógł być zastosowany jako odkażalnik (http://www.denatonium-benzoate.com/msds.html http://bi.gazeta.pl/im/1/7872/z7872401X.jpg).
Destylacja nie uszkodzi skażalnika,gdyż rozkłada się w temp.140'C (http://www.denatonium-benzoate.com/msds.html) powyżej temp.80'C w której spirytus wrze(http://pl.wikipedia.org/wiki/Alkohol_etylowy).Może obniżyć jego zawartość(http://www.sciencelab.com/msds.php?msdsId=9923674) ale jest to raczej bez sensowne i o znikomej skuteczności.
Jakieś pytania?Zapraszam na hyperreal.info do tematów np.http://talk.hyperreal.info/wynalazki-t28101.html http://talk.hyperreal.info/spirytus-t27000-8.html talk.hyperreal.info/denaturat-t15322.html Nas nie obowiązuje polskie prawo,my się niczego nie boimy.Site for freedom.
"Jedyny sposób, żeby uwolnić się od pokusy to jej ulec."George Bernard Shaw
Post napisany tylko w celach edukacyjnych.Nie namawiam do popełnienia przestępstwa.Korzystam tylko z konstytucyjnego wolności wypowiedzi,wolności prowadzenia badań i nauki.Prawa te gwarantowane są również przez międzynarodowe umowy ratyfikowane przez Polsce i przepisy Unii Europejskiej.
Dodano pochlorynu sodu w ilości wynikającej z http://www.forensicscience.pl/pfs/63_zu ... .Następnie odczekano 18 godzin i odfiltrowano przy użyciu filtrów celuozowych i węglowych(http://www.lodzka.policja.gov.pl/content/view/3654/8/) w celu pozbycia się osadu.
Dla poprawy smaku mógł być dodany ocet lub cukier(http://www.opole.po.gov.pl/Rzecznik-pra ... oholu.html http://bi.gazeta.pl/im/1/7872/z7872401X.jpg).
Nadtlenek wodoru również mógł być zastosowany jako odkażalnik (http://www.denatonium-benzoate.com/msds.html http://bi.gazeta.pl/im/1/7872/z7872401X.jpg).
Destylacja nie uszkodzi skażalnika,gdyż rozkłada się w temp.140'C (http://www.denatonium-benzoate.com/msds.html) powyżej temp.80'C w której spirytus wrze(http://pl.wikipedia.org/wiki/Alkohol_etylowy).Może obniżyć jego zawartość(http://www.sciencelab.com/msds.php?msdsId=9923674) ale jest to raczej bez sensowne i o znikomej skuteczności.
Jakieś pytania?Zapraszam na hyperreal.info do tematów np.http://talk.hyperreal.info/wynalazki-t28101.html http://talk.hyperreal.info/spirytus-t27000-8.html talk.hyperreal.info/denaturat-t15322.html Nas nie obowiązuje polskie prawo,my się niczego nie boimy.Site for freedom.
"Jedyny sposób, żeby uwolnić się od pokusy to jej ulec."George Bernard Shaw
Post napisany tylko w celach edukacyjnych.Nie namawiam do popełnienia przestępstwa.Korzystam tylko z konstytucyjnego wolności wypowiedzi,wolności prowadzenia badań i nauki.Prawa te gwarantowane są również przez międzynarodowe umowy ratyfikowane przez Polsce i przepisy Unii Europejskiej.
W naszych rejonach (dolny śląsk-Wrocław okolice) piją denaturat rozcieńczony z woda 50/50.Ale to pikuś ostatnio jak byłem na placu targowym to od miejscowego trola dowiedziałem się ,że łykają podpałkę do grilla rozcieńczoną z sokiem winogronowym (bo inaczej się nie da )
Każdy kieliszek to gwóźdź do trumny - więc pijmy co by nam się trumna nie rozleciała!
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 83 gości