Czyli moje wspomniane destylaty owocowe na bazie nastawów winnych , powinny być destylowane a nie rektyfikowane (prawda ?)
Więc sprzęt Aabratka powinienem tak sobie polutować żebym mógł zmontować do destlacji kega bezpośrednio z chłodnicą wykluczając na te okoliczność kolumnę rektyfikacyjną z wkładem i odbiór na MAX - dobrze kombinuje ? ( a co z odpowietrzeniem chłodnicy ?Nie będzie strat ? )
A jak przy destylacji z temperaturką będę musiał coś przydławiać obniżać?
edyt
I jak eksperymentalny destylat nie spełni norm konsumpcyjnych to dokręcam kolumnę rektyfikacyjną (trudne słowo ) i odbieram co moje
To będzie destylacja na ... AAbratku
-
- 20%
- Posty: 21
- Rejestracja: 2009-11-05, 14:11
- Lokalizacja: Hiszpania
Witaj , nie wiem jak powinieneś zrobić , ale napewno , powinieneś przeczytać posty o owocówkach , szczególnie kolegi inżyniera i a_priv , ja jestem im bardzo wdzięczny za ich wkład i pomoc , oczywiście innym kolegom też. Dowiesz się , że właśnie dzięki kolumnie długiej czy krótkiej masz możliwość odebrać najpierw dobrze przedgon , a to już połowa sukcesu , reszta już zależy od twojej maszyny umiejętności i gustu , poczytaj o temperaturach przy owocówkach jak ich pilnować , jak się bawić zaworkiem i co jest ważne , potem w praktyce będziesz miał już jakieś wytyczne których się trzymać.
-
- 20%
- Posty: 21
- Rejestracja: 2009-11-05, 14:11
- Lokalizacja: Hiszpania
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 75 gości