Odpędzona surówka

Teoria, praktyka, sprzęt, kolumna
greg
60%
60%
Posty: 221
Rejestracja: 2006-05-17, 23:21

Post autor: greg » 2006-11-01, 14:15

Ja zawsze destyluję surówkę po traktowaniu NaOH i KMnO4, raczej nie polecam klarowania i picia bez powtórnej destylacji. To, co zostaje w kegu po odpędzeniu, śmierdzi okrutnie i raczej nie chciałbym tego konsumować :) Po wlaniu roztworu nadmanganianu możesz od razu brać się za grzanie bojlera. Zanim surówka zacznie wrzeć, nadmanganian poutlenia już wszystko, co trzeba.
Nie wiem, czy stosowanie dwa razy większej dawki do przedgonów i pogonów nie będzie zbytnim szafowaniem odczynnikami. Raczej spróbuj o połowę większa porcję na początek.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości