Smakówka na kolumnie (AAbratek) - jak lepiej?

Teoria, praktyka, sprzęt, kolumna
marcin1980
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2021-12-19, 12:02

Re: Smakówka na kolumnie (AAbratek) - jak lepiej?

Post autor: marcin1980 » 2021-12-19, 12:16

Witam.Pytanko będę robił zbożówkę na abratku 30 cm wypełnienie miedziane+głowica,czy wystarczy jednokrotna destylacja czy destylować dwa razy?

Awatar użytkownika
duureex
50%
50%
Posty: 102
Rejestracja: 2013-03-20, 17:23
Lokalizacja:

Re: Smakówka na kolumnie (AAbratek) - jak lepiej?

Post autor: duureex » 2021-12-19, 15:46

Witam.
Nie ma to jak zacząć od duupy strony, pierw wstawiłem a teraz na szybko czytany temat..
Lecz po przeczytaniu okazało się że nie jest tak źle.
Dałem bufor (około 18cm sprężynek KO), wstawka 25cm CU, wziernik 30cm (20cm KO + 10cm zmywaki).
Jestem po rozgrzaniu, 3x zalaniu ,,kolumienki", zalaniu bufora, stabilizacji, zaczynam odbierać przedgon...

Jedno pytanie jaką mocą grzać (moje max. 4,5kW) rura 60,3 i jaka z chłodzeniem ile woda na wyjściu ma mieć *C...
Czym szybciej ktoś pomoże tym miej się zmarnuje.. Z góry dzięki...
Jak się szlachta bawi to się koszta nie liczą.
Aabratek, 60,3x140, sprężynki KO, Keg 50L

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości