Przygotowanie chłodnicy miedzianej do pracy

Teoria, praktyka, sprzęt, kolumna
Awatar użytkownika
Ariush
50%
50%
Posty: 106
Rejestracja: 2006-11-08, 14:07
Lokalizacja: Lubuskie

Post autor: Ariush » 2007-01-26, 20:58

ankarski pisze:truteen - posłałem Ci przepisy na gorzką nie tylko żołądkową. powodzenia
może wstaw je w dziale "Zaprawianie wódek, nalewki", tym sposobem wszyscy je poznamy i komuś jeszcze mogą się przydać.
Jeśli teoria nie pasuje do rzeczywistości, trzeba zmienić... rzeczywistość

Awatar użytkownika
truteen
40%
40%
Posty: 67
Rejestracja: 2006-07-31, 21:55

Post autor: truteen » 2007-01-26, 22:12

@ ankarski
Dzięki doszły!... przy wolnej chwili jak przedestyluje moje 30l surówki :D na kolumnie to będę miał materiału że ho ho na gorzkie żołądkowe bo jak mi się braciszki zjadą i robota przy domu to nic tak nie idzie nawet woda jak ta włąsnie wóda :D
No chłodnica szklana to by musiała być o większym przekroju rurki wewn i dośc długa żeby to działało... ja zmarnowałem w ten sposób 5l śliwowicy ale to były początki :(( poszło w powietrze... też KEG 50 l i chłodnica szklana... a dodam że grzałem jega w parniku więc duża bezwładność i wogóle...

Już wysłałem te skany do CK to tylko czekać aż obrobi i pyknie..;)
Cu + Al--->Cl + Au... pracuję nad tym, typowa wymiana tylko bardziej złożona...

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości