Rozcieńczanie do ponownej destylacji

Teoria, praktyka, sprzęt, kolumna
Awatar użytkownika
inżynier
101%
101%
Posty: 1823
Rejestracja: 2006-11-14, 12:00

Post autor: inżynier » 2007-05-07, 10:39

Witam,
miałem niekwestionowana przyjemność próbowania obu specyfików i nie wiem, co mam powiedzieć.
W pierwszej chwili odczucie było takie, że zdecydowanie lepszą jest próbka potraktowana KMnO4 w której wyraźniejszy był smak i zapach owocu, ale później ta pewność się rozwiała, a jak następnego dnia rano zrobiłem kolejny test, to już niczego nie byłem pewny :?
Ostateczny werdykt należało by podjąć po:
1. poddaniu próbek działaniu czasu. :(
2. zdecydowanemu zwiększeniu ilości próbek :lol:

pozdrawiam - inżynier

Awatar użytkownika
winiarek5
101%
101%
Posty: 1814
Rejestracja: 2006-04-09, 15:02
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post autor: winiarek5 » 2007-05-07, 11:11

W tym roku dramatycznie zwiększam ilość próbek :D + żurawinówka i wiśniówka na miodzie :D .
A ja próbowałem u Inżyniera rewelacyjnej żytniówki - to jest to co misie lubią bryknąć, jeszcze bardziej degustacja umocniła mnie w dążeniu do popełnienia zacieru żytniego :D .

Pozdrawiam

Winiarek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 77 gości