Rozcieńczanie do ponownej destylacji
: 2007-04-20, 14:29
Zrobiłem sobie taką maszynkę tak jak kiedyś pisałem głównie w celu destylacji mało udanych win.
Jestem po dwóch destylacjach i zauważyłem, że im bliżej końca procesu to jakość destylatu spada, robi się coraz bardziej śmierdzący i niesmaczny. W tej sytuacji lepiej rozcieńczyć całość produktu i powtórnie destylować czy tylko tę część, co jest poniżej powiedzmy 60%, gdzie te posmaki czuć najbardziej. Dodam, że chcę zachować delikatne posmaki ale te takie dobre, bo to co jest poniżej 50% to już potrafi odrzucać.
Jestem po dwóch destylacjach i zauważyłem, że im bliżej końca procesu to jakość destylatu spada, robi się coraz bardziej śmierdzący i niesmaczny. W tej sytuacji lepiej rozcieńczyć całość produktu i powtórnie destylować czy tylko tę część, co jest poniżej powiedzmy 60%, gdzie te posmaki czuć najbardziej. Dodam, że chcę zachować delikatne posmaki ale te takie dobre, bo to co jest poniżej 50% to już potrafi odrzucać.