Jak w temacie Prawie skończona. Kolumna 140 cm, fi 60, 4 zimne palce (10mm) + odstojnik ze słoika (brak na zdjęciu), wężownica fi 8mm (3mb) w osłonie fi 90mm dł. 450mm, KEG 50L Termometr taki http://www.allegro.pl/item191055809_ter ... tc_fv.html
Dla pewności - termometr w miejscu A czy B
Nowy aparat wampira
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Bo to ciekawa sprawa z tym odstojnikiem W trakcie destylacji po odlaniu pierwszej setki smak destylatu całkiem dobry, nawet bardzo dobry i tak sobie leci a w odstojniku zbiera się coś ze spirytusem, tego czegoś uzbiera się w trakcie pędzenia jednego KEGu jakaś setka do 150ml, jest śmierdzące i smakuje okropnie. gdybym tego nie wychwycił to bym to wypił. Może przy tych parametrach kolumny faktyczni niepotrzebny, ale co tam, nie przeszkadza
,,Niech moc (%) będzie z wami"
Tak to prawda , mam takie same doświadczenia z dwururką , doświadczenia kolegi Pietro też to potwierdzają - w odstojniku zbiera się syf , śmierdzący i ohydnie smakuje . Czyszczenie chemiczne pomaga i likwiduje ten zapach i smak , odstojnik oczywiście pomaga w lepszej filtracji i oto chodzi . Ja zlikwidowałem odstojnik z lenistwa nie chciało mi się go czyścić .
Dla zdrowia ciała , umysłu i duszy .
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 80 gości