Czy tak powinno być

Teoria, praktyka, sprzęt, kolumna
MikiMacio
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2022-01-09, 13:16

Czy tak powinno być

Post autor: MikiMacio » 2022-01-09, 15:19

Hej wszystkim!

Jestem tu nowy, witam społeczność!

Przejdę od razu do rzeczy.

Robiąc cytrynówkę zalałem skórki cytryny spirytusem.
Czy taki stan rzeczy podczas przegryzania się roztworu powinien mieć miejsce?

Czy ktoś wie co oznaczają zbrązowiałe skórki?

I najważniejsze: Czy nadaje się to do spożycia?

Roztwór przegryza się dopiero jeden dzień.

Obrazek

(Wrzucam link do fotki, gdyby obrazek się nie pojawił)
https://drive.google.com/file/d/1HyBIKP ... sp=sharing

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź! :cheers

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Re: Czy tak powinno być

Post autor: zbyszko » 2022-01-09, 15:26

Można spożywać.
Cytrynówka krok po kroku:
viewtopic.php?f=15&t=2128

istotne:
"Po 7 - 8 godzinach zlewamy bimber ze skórek cytrynowych i dolewamy do gąsiorka."
czytam nie pytam

MikiMacio
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2022-01-09, 13:16

Re: Czy tak powinno być

Post autor: MikiMacio » 2022-01-09, 18:14

Ok.

A co w przypadku gdy zlałem nalewkę juz do butelek i się spieniło.

Tak wygląda to już w zamkniętych butlach:

https://drive.google.com/file/d/15KkB1b ... sp=sharing

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Re: Czy tak powinno być

Post autor: zbyszko » 2022-01-09, 19:43

Będziesz miał od razu z zagrychą.
czytam nie pytam

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości