Hej wszystkim!
Jestem tu nowy, witam społeczność!
Przejdę od razu do rzeczy.
Robiąc cytrynówkę zalałem skórki cytryny spirytusem.
Czy taki stan rzeczy podczas przegryzania się roztworu powinien mieć miejsce?
Czy ktoś wie co oznaczają zbrązowiałe skórki?
I najważniejsze: Czy nadaje się to do spożycia?
Roztwór przegryza się dopiero jeden dzień.
(Wrzucam link do fotki, gdyby obrazek się nie pojawił)
https://drive.google.com/file/d/1HyBIKP ... sp=sharing
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź!
Czy tak powinno być
Re: Czy tak powinno być
Można spożywać.
Cytrynówka krok po kroku:
viewtopic.php?f=15&t=2128
istotne:
"Po 7 - 8 godzinach zlewamy bimber ze skórek cytrynowych i dolewamy do gąsiorka."
Cytrynówka krok po kroku:
viewtopic.php?f=15&t=2128
istotne:
"Po 7 - 8 godzinach zlewamy bimber ze skórek cytrynowych i dolewamy do gąsiorka."
czytam nie pytam
Re: Czy tak powinno być
Ok.
A co w przypadku gdy zlałem nalewkę juz do butelek i się spieniło.
Tak wygląda to już w zamkniętych butlach:
https://drive.google.com/file/d/15KkB1b ... sp=sharing
A co w przypadku gdy zlałem nalewkę juz do butelek i się spieniło.
Tak wygląda to już w zamkniętych butlach:
https://drive.google.com/file/d/15KkB1b ... sp=sharing
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości