Jestem nowy

Chylę czoła ku waszym wyczynom i często coś czytałem tu i tam z waszych wypocin doświadczalnych

Normalnie zawsze robię zacier z cukru w statystyce 30 kg i zalewam w beczce do wysokości 80-90l wody.
Wychodził mi zawsze spoko roztwór do rozrobienia i pozyskiwałem spoko 95.
Ostatnio pozyskałem syrop glukozowy 98% hoolgerfood'a 15kg wiadra i zrobiłem zacier na drożdżach Alcotec mega pack na 100l.
Zwykle do wyklarowania przyspieszonego używam Alcotec mega clar 24 na 100l.
Zrobiłem dwa nastawy w beczkach 120
w pierwszej: ww nastaw cukrowy, który pracuje i przeżarły drożdże ładnie cukier na 0% multimetrem.
W drugiej: nastaw na bazie ww syropu glukozowego w proporcji 36kg na taką samą ilość wody.
Nastaw na bazie syropu glukozowego zatrzymał mi się na 10% cukru na multimetrze.
P.S W proporcji 1kg cukru zastąpiłem 1,3 kg syropu glukozowego.
I tutaj moje pytanie co mogę dokonać do ponownego trawienia syropu przez drożdże? Trzeba dać jakąś pożywkę? Jeśli tak to prosiłbym o podanie przykładowych adresów albo dokładnych nazw pożywek lub czegoś podobnego co mogłoby mi pomóc z moim problemem

Czekam na podpowiedzi.
PZDR 95