Koniec Fermentacji zacieru-pytanie

Przygotowanie zacieru, nastawu i wszystko co jest z tym związane
heksa_pl
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2021-12-22, 19:07

Koniec Fermentacji zacieru-pytanie

Post autor: heksa_pl » 2021-12-22, 19:12

Hej, mam pytanie - własnie skończyłem swój pierwszy zacier na whiskey kukurydzianą. Proces fermentcji trwał 5 dni, 1 wszego dnia BLG wynosiło 15 a dziś już bisko zera. Wskaźnik alkoholomierza pokazuje lekko ponad zero, czy to normalne? Czy cos z tego jeszcze będzie? Proces robiłem totalnie książkowo i niczego nie pominąłem. Będę wdzięczny a komentarze.

kwik44
100%
100%
Posty: 1567
Rejestracja: 2013-09-07, 19:30

Re: Koniec Fermentacji zacieru-pytanie

Post autor: kwik44 » 2021-12-22, 21:27

Tak, całkowicie normalne. I jak na pierwszy zacier b. dobry wynik.

heksa_pl
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2021-12-22, 19:07

Re: Koniec Fermentacji zacieru-pytanie

Post autor: heksa_pl » 2021-12-23, 09:03

Ok, super dzieki za odpowiedz :D

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości