Strona 1 z 1

Koniec Fermentacji zacieru-pytanie

: 2021-12-22, 19:12
autor: heksa_pl
Hej, mam pytanie - własnie skończyłem swój pierwszy zacier na whiskey kukurydzianą. Proces fermentcji trwał 5 dni, 1 wszego dnia BLG wynosiło 15 a dziś już bisko zera. Wskaźnik alkoholomierza pokazuje lekko ponad zero, czy to normalne? Czy cos z tego jeszcze będzie? Proces robiłem totalnie książkowo i niczego nie pominąłem. Będę wdzięczny a komentarze.

Re: Koniec Fermentacji zacieru-pytanie

: 2021-12-22, 21:27
autor: kwik44
Tak, całkowicie normalne. I jak na pierwszy zacier b. dobry wynik.

Re: Koniec Fermentacji zacieru-pytanie

: 2021-12-23, 09:03
autor: heksa_pl
Ok, super dzieki za odpowiedz :D