Przebieg fermentacji zboża

Przygotowanie zacieru, nastawu i wszystko co jest z tym związane
S3beq23
0%
0%
Posty: 8
Rejestracja: 2022-02-25, 21:16

Przebieg fermentacji zboża

Post autor: S3beq23 » 2022-05-13, 20:54

Zrobiłem tydzień temu w sobotę zacier z kukurydzy i zbóż. W przepisie pisało że ma stać 5-7dni. Ale na dzień dzisiejszych blg wynosi 0 a zacier nadal pracuje. I teraz pytanie czy destywaować jutro czy czekać aż przestanie pracować?

Awatar użytkownika
Doody
100%
100%
Posty: 1227
Rejestracja: 2017-01-04, 20:46
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Przebieg fermentacji zboża

Post autor: Doody » 2022-05-13, 21:06

Możesz destylować jak masz ciśnienie :wink: , ale ja zawsze pozwalam postać zacierowi ze 3 dni od zakończenia fermentacji. Zaczyna się wtedy klarować.
Pozdrawiam
Darek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości