Wódka z grochu.

Przygotowanie zacieru, nastawu i wszystko co jest z tym związane
Awatar użytkownika
Doody
100%
100%
Posty: 1234
Rejestracja: 2017-01-04, 20:46
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Wódka z grochu.

Post autor: Doody » 2023-01-28, 20:16

Myślę, że śrutowanie to trochę mało. Groch trzeba całkowicie rozgotować na papkę.
Pozdrawiam
Darek

Awatar użytkownika
drgranatt
100%
100%
Posty: 1411
Rejestracja: 2009-07-13, 11:13
Lokalizacja: 3-city

Re: Wódka z grochu.

Post autor: drgranatt » 2023-01-29, 12:32

Jest tylko jedna niewiadoma. Czy to ma być groch żółty czy zielony? :abaras
I druga sprawa. Groch paszowy czy jadalny?
Chyba podejmę próbę.

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6988
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Re: Wódka z grochu.

Post autor: magas » 2023-02-11, 21:24

drgranatt pisze:
2023-01-29, 12:32
. Czy to ma być groch żółty czy zielony? :abaras
I druga sprawa. Groch paszowy czy jadalny?
Sprawdź który ma mniej białka, a więcej skrobi , zapytam u kraftów bo teraz zaniedbuje nasze troszkę forum, bo przez kieliszki wpełzłem w te komercyjne wytwórnie, a raczej w tematy,

Awatar użytkownika
drgranatt
100%
100%
Posty: 1411
Rejestracja: 2009-07-13, 11:13
Lokalizacja: 3-city

Re: Wódka z grochu.

Post autor: drgranatt » 2023-02-11, 21:51

Jak to się mówi. Jestem blisko coraz bliżej... Do zatarcia grochu.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości