Zacier kwaśny
-
- 10%
- Posty: 17
- Rejestracja: 2023-12-31, 08:32
Zacier kwaśny
Witajcie koledzy pomóżcie zacier skwaśniał kukurydza Jęczmień żyto wszystko było gotowane tak jak powinno być w 75° kukurydza Jęczmień żyto ostygło wszystko do 60° był dodany słód Jęczmienny wędzony torfem wszystko ostygło do 30% dodałem 2 kg cukru poniżej dodane drożdże Cobra do zbożowek fermentuje już 11 dni dalej Bulka ma 5 BLG ale jest kwaśny i nie wyczuwam w nim alkoholu do wywalenia czy jest jeszcze jakaś szansa uratowania to nie jest mój pierwszy nastaw
Re: Zacier kwaśny
Zacier ma być kwaśny i raczej alkohol jest w nim słabo wyczuwalny. Poczekaj.
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- 10%
- Posty: 17
- Rejestracja: 2023-12-31, 08:32
Re: Zacier kwaśny
Wcześniejszy Zacier robiłem z żyta i ze słodu jęczmiennego no to tam był wyczuwalny zapach alkoholu i nie było aż tak kwaśne jak to ale jeszcze poczekam cały tydzień zobaczę czy BLG spada na dół
-
- 10%
- Posty: 17
- Rejestracja: 2023-12-31, 08:32
Re: Zacier kwaśny
Witam Panowie przepuszczam ten kwaśny zacier
Powiem wam jak z pierwszego już pachnie dobrze
Dobrze że go nie wylałem
Powiem wam jak z pierwszego już pachnie dobrze
Dobrze że go nie wylałem
Re: Zacier kwaśny
Pozdrawiam
Darek
Darek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości