Płatki dębowe
Czy można płatki dębowe średnio palone podpalić trochę palnikiem propan-butan żeby były mocno palone? Beczki chyba wypalają propan-butanem?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Spirit, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami....
W piekarniku to może nie za bardzo, bo płatki mogą naciągnąć aromatem z poprzednich wypieków. Chyba nikt z nas nie ma idealnie wyczyszczonego piekarnika, że niczym w nim nie pachnie jakąś zapiekanką czy pieczenią.
runner2 - o anielskiej dywidendzie przecież napisałem i wiem dokładnie co to jest. Jeżeli masz większe doświadczenia, to napisz coś więcej o oddychaniu w beczce, czego nie można by spróbować "podrobić" używając płatków.
runner2 - o anielskiej dywidendzie przecież napisałem i wiem dokładnie co to jest. Jeżeli masz większe doświadczenia, to napisz coś więcej o oddychaniu w beczce, czego nie można by spróbować "podrobić" używając płatków.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Mr.R, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie sprawdzałem, ale w moim piekarniku jak w domu mam 2 dzieciaków i pieką sobie zapiekanki czy pizze to resztki sera są na rozgrzanych grzałkach i wszystko w środku, przynajmniej u mnie pachnie jedzeniem, a płatki chłoną intensywne zapachy z otoczenia.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Mr.R, łącznie zmieniany 1 raz.
- Emiel Regis
- 90%
- Posty: 656
- Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
- Lokalizacja: Picardie, Żywiec
@Mr.R
Ten link jest już gdzieś na forum, ale najwyraźniej niezbyt widoczny.
http://portal.swiat-alkoholi.pl/site/?i ... 8f3c217bea
Ten link jest już gdzieś na forum, ale najwyraźniej niezbyt widoczny.
http://portal.swiat-alkoholi.pl/site/?i ... 8f3c217bea
Ja rozumie że nie na tym forum się "narodziłeś", ale proszę nie pisz TUTAJ takich bredni.Mr.R pisze:Nie sprawdzałem, ale ...
Ja sprawdzałem, nawet kiedyś testowałem z dębiną, z bliższej i dalszej okolicy i powiem Ci że po 20 minutach od rozgrzania na max piekarnika żadnych obcych zapachów nie czułem, poleciały do aniołów .
A dzieciaków jest u mnie więcej
czytam nie pytam
Generalnie brednie to chyba twój post.
Bo nie trzeba sprawdzać czy jak włożysz rękę do kwasu siarkowego to Ci ją poparzy czy może nie - i tak można by wymieniać przykłady bez końca. Więc proszę Cię nie generalizuj. Nie atakuj innych tylko dlatego że masz xxx postów.
Wystarczyłoby jakbyś napisał że ty też sprawdzałeś i wyszło dobrze. A nie zaczynasz swój post od "ataku".
Bo nie trzeba sprawdzać czy jak włożysz rękę do kwasu siarkowego to Ci ją poparzy czy może nie - i tak można by wymieniać przykłady bez końca. Więc proszę Cię nie generalizuj. Nie atakuj innych tylko dlatego że masz xxx postów.
Wystarczyłoby jakbyś napisał że ty też sprawdzałeś i wyszło dobrze. A nie zaczynasz swój post od "ataku".
A niech sobie Mr.R wyobrazi że ja nie piszę jako posiadacz xxx postów, bo jak na dość aktywnego usera to niewiele, ale jako doświadczony "jegomość", który przetestował dębinę z za kilku granic mogę tylko zwróć Ci uwagę, że takie niuanse o których pisałeś w ogóle nie mają znaczenia.Mr.R pisze:Generalnie brednie to chyba twój post.
...można by wymieniać przykłady bez końca. Więc proszę Cię nie generalizuj.
Spróbuj sobie wyobrazić piekarnik rozgrzany na maxa przez powiedzmy 10 czy 20min, czy Ty jesteś w stanie wyczuć choć odrobinę "obcych" zapachów
U mnie przy osiągnięciu temp maksymalnej wszystkie niepożądane zapachy dawno zostały "wywiane", więc nie bardzo rozumie Twój post.
Ja tylko grzcznie (jak na mnie) zwróciłem Ci uwagę, że nie masz racji. Następnym razem będzie ostro, choć idą święta .Nie atakuj innych tylko dlatego że masz xxx postów
czytam nie pytam
Mr.R , @zbyszko wcale nie ma tak dużo postów, ja jestem dużo młodszy stażem, a mam postów nie wiele mniej niż on, ale jak piszesz takie pierdoły, to sam mu się nie dziwię, że tak ci odpisał. Musisz mieć nieźle zasyfiony ten piekarnik więc, moja rada, to środek do czyszczenia, jakaś gąbka, qna po prostu rusz dupę i go wyczyść jak masz takie obawy, chociaż zwykłe wygrzanie powinno wystarczyć. Moja luba dzisiaj piekła ciasto, a ja zaraz po tym cieście piekłem 3kg szynki i jakoś mi nie pachnie sernikiem.
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
— Napoleon Bonaparte
— Napoleon Bonaparte
Oczywiście nie będą widoczne tzw gołym okiem. Ale będą wyczuwalne w smaku destylatu. Nie jestem przeciwnikiem płatków, bo sam je stosuje. Ale w mojej skromnej opinii nie da sie uzyskać tego samego z samych płatków co można uzyskać przez przechowywanie i starzenie w beczkach. Wiem też, że do niektórych trunków oprócz starzenia w beczkach dokłada sie płatki, żeby smak był bogatszy.
Podróż koleją skraca czas podróży pociągiem.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 56 gości