Nemiroffa "medowa c percom"

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
Aqq300
10%
10%
Posty: 19
Rejestracja: 2021-06-03, 08:04
Lokalizacja: Wińsko

Nemiroffa "medowa c percom"

Post autor: Aqq300 » 2022-05-05, 18:44

Znalazłem w czeluściach szafki kuchennej kieliszek po wyżej wymienionej i wspomniałem, że dobroć to była...
Wziąłem więc 2,5 litra dobrej (bo mojej) psoty rozrobionej wstępnie do 55 koni, włożyłem świeżą papryczkę chili pozbawioną pestek (trochę boję się nadmiaru kapsaicyny) i macerowalem w ciemnym miejscu przez tydzień. Potem dokonałem.następujących obliczeń: chciałem osiągnąć moc max 43 %. Z reguły krzyżowej rozmiękczania roztworów wyszło mi 43 jednostki otworu 55% i 12 jednostek roztworu miodu, czyli do 2500 ml spirytusowego wyciągu z papryki muszę dodać prawie 700 ml roztworu miodu otrzymując 3200 ml wódeczki. Założyłem słodkość na poziomie 8 łyżek płynnego miodu na litr gotowego wyrobu, czyli dałem 26 łyżek miodu i wody do 700 ml. Odczekalem 2 tygodnie i była zayebioza, powiadam Wam. Nawet ojciec nie marudził, pił, wspominał i mlaskał. Polecam.
Kto trzy razy w dzień nie pijan, ten jest dupa, nie ułan!
:drinks

michal278
40%
40%
Posty: 78
Rejestracja: 2012-12-20, 20:24

Re: Nemiroffa "medowa c percom"

Post autor: michal278 » 2022-05-05, 19:44

Podobnie robiłem. Naprawdę polecam.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka


pluton
80%
80%
Posty: 452
Rejestracja: 2009-05-22, 15:58
Lokalizacja: Łódź

Re: Nemiroffa "medowa c percom"

Post autor: pluton » 2023-08-21, 06:23

witam,
jaki miód polecacie?

pozdrawiam
pluton
Błogosławieni ci, którzy nie umieją odpowiedzieć na moje pytanie,
a mimo to milczą.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości