Witam wszystkich.
Pół roku temu sąsiad poczęstował mnie Hubertówką leśną (magia), postawiłem obie za cel, że chociaż uzyskam przybliżony smak tego trunku na swojej maszynie. Do Was zwracam się z prośbą o komentarze co myślicie o moim pomyśle lub podzielenie się swoim jeżeli ktoś już próbował.
Sprzęt Aabratek. Alkohol chcę uzyskać z 8kg. jeżyn, 5kg jagód i 8kg malin. Chcę z tego zrobić wino i to wino przepędzić. Dodatkowo dla podkręcenia smaku chcę zrobić sok w sokowniku z wyzej wymienionych owoców i ten sok dodać do wyrobu dla koloru i smaku.
Co o tym sądzicie?
"Hubertówka" próba odtworzenia
Re: "Hubertówka" próba odtworzenia
Jaki kolor i smak ma ta "hubertówka"?
Re: "Hubertówka" próba odtworzenia
Pozdrawiam
Darek
Darek
Re: "Hubertówka" próba odtworzenia
Z takich ilości owoców to chyba mało będzie tego alko?
-
- 0%
- Posty: 9
- Rejestracja: 2023-06-20, 13:16
Re: "Hubertówka" próba odtworzenia
Cześć! Twój pomysł na uzyskanie smaku Hubertówki leśnej poprzez fermentację owoców i destylację brzmi bardzo interesująco! Użycie 8 kg jeżyn, 5 kg jagód i 8 kg malin to świetna baza, która powinna dostarczyć intensywnych smaków. Fermentacja tych owoców w celu uzyskania wina, a następnie destylacja, to sprawdzona metoda, która pozwala na wydobycie aromatów i stworzenie unikalnego trunku.
Dodanie soku z owoców uzyskanych w sokowniku to doskonały sposób na wzbogacenie smaku i koloru finalnego produktu. Upewnij się, że masz odpowiednie wyposażenie do fermentacji i destylacji, takie jak fermentory, balony szklane oraz odpowiednie narzędzia do monitorowania procesu (np. hydrometr). Pamiętaj również o zachowaniu czystości sprzętu, aby uniknąć niepożądanych smaków. Jeśli masz doświadczenie z używaniem sprzętu Aabratek, powinieneś być w stanie osiągnąć zamierzony efekt. Trzymam kciuki za Twoje eksperymenty i mam nadzieję, że uda Ci się stworzyć pyszny likier!
Dodanie soku z owoców uzyskanych w sokowniku to doskonały sposób na wzbogacenie smaku i koloru finalnego produktu. Upewnij się, że masz odpowiednie wyposażenie do fermentacji i destylacji, takie jak fermentory, balony szklane oraz odpowiednie narzędzia do monitorowania procesu (np. hydrometr). Pamiętaj również o zachowaniu czystości sprzętu, aby uniknąć niepożądanych smaków. Jeśli masz doświadczenie z używaniem sprzętu Aabratek, powinieneś być w stanie osiągnąć zamierzony efekt. Trzymam kciuki za Twoje eksperymenty i mam nadzieję, że uda Ci się stworzyć pyszny likier!
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość