Ha

Czytasz mi w myślasz czy co?

Niestety nie mam tak małego sprzętu
Tak uratowałem kiedyś 5l wódki z borówek.
[ Dodano: 2007-12-03, 11:13 ]
Wódka smakowa waniliowa mętnieje od olejków zawartych w naturalnej wanilii (trzeba robić macerację w 40%), nie da się jej przefiltrować nawet przez tak doskonałe urządzenie, jakie posiada zbynekkk:
http://www.bimber.info/forum/viewtopic. ... ght=#17438. Ponieważ mieszkamy w tym samym mieście otrzymałem od Niego propozycje przefiltrowania mojej mętnej waniliowki. Co prawda wróciłem do domu z mętną wódeczką, ale za to spotakanie było niesamowite. Zbynekkk to w każdym calu profesjonalista, a jego piwniczka powala na kolana. To nie tylko mistrz destylacji , ale i znakomity winiarz, podarował mojej połówce 2 butelki własnego wina (jak spróbujemy to napisze napewno o doznaniach), a ja spróbowałem z tego co pamiętam: absynt, ratafię (powala na kolana), malinówkę-pychota, destylat na płatkach, orzechówkę, borówkę, nalewkę farmaceutów, wypasiony krupnik, czysty destylat i śliwowicę (teraz sie jak marna jest moja:( ), może coś pominąłem , ale tyle tego było

Ja również otrzymałem wspaniały prezent, butelkę ratafii - wielkie serdeczne dzięki za wszystko!
Zbynekkk to skarbica wiedzy, trzeba pytać może zacznie więcej zdradzać wsoich przepisów i patentów

W każdym razie kontakt nawiązany.
pozdrawiam kitaferia