A skąd Ty wiesz jakie one świetne były?dziul pisze: zapewniam Was że nasi przodkowie nie mieli aparatury z kwasówki z kolumnami rektyfikacyjnymi a robili świetne nalewki.
Ile tych nalewek sprzed 300-500lat zostało? ROTFL
Taaa... a zdania na temat bimbru i spirytusu są jak d..pa - podzielone.dziul pisze:...Ale ze smakiem jest tak jak z otworem w d..ie > każdy ma własny...
Nie jest, ale to Forum zaszło bardzo daleko w rozwoju technologii i sprzętu, jest tu wielu prawdziwych fachowców (można o nich mówić "autorytety", to nic złego), którzy kiedyś zresztą zęby zjedli na pot-stillu, stąd rewelacje, które entuzjastycznie głosisz, nie robią specjalnego wrażenia. To początki.dziul pisze:...Jeżeli to jest Forum wyłącznie dla kilku osób, jedynych "autorytetów" i "guru pędzenia"...
Smakowałeś je???dziul pisze:...zapewniam Was że nasi przodkowie nie mieli aparatury z kwasówki z kolumnami rektyfikacyjnymi a robili świetne nalewki...
Nie neguję, ale twierdzę, że wielokrotnie nasze są lepsze od tych wytwarzanych przez przodków.dziul pisze:...śmiem twierdzić że na pewno lepsze niejednokrotnie od Waszych.
a jako, że smak to zmysł wielce subiektywny, to wszelkie dyskusje można zakończyć.Akurat wanilióweczka na świetnym spirytusie to mnie osobiście, jak i moim znajomym nie pasuje
Mnie to na przykład obchodzi. Nawet bardzo. Po to właśnie czytam to forum.kitaferia pisze:Tylko kogo to obchodzi co tobie smakuje i twoim znajomym
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 67 gości