Witam!
dziul pisze:...Ale ze smakiem jest tak jak z otworem w d..ie > każdy ma własny...
Taaa... a zdania na temat bimbru i spirytusu są jak d..pa - podzielone.
I myślę, że jednak zdecydowana większość z nas tutaj woli czysty spirytus do nalewek, bimbrowe posmaki wolą ci, którzy robią owocówki, winiaki itp. i wierz mi, naprawdę potrafią to robić.
To nikogo nie musi obchodzić, ale na na przykład osobiście nie znoszę i nie toleruję nawet śladu posmaku bimbru, dla mnie to zupełna dyskwalifikacja - a posmak drożdży? Brrrr...fuj!
dziul pisze:...Jeżeli to jest Forum wyłącznie dla kilku osób, jedynych "autorytetów" i "guru pędzenia"...
Nie jest, ale to Forum zaszło bardzo daleko w rozwoju technologii i sprzętu, jest tu wielu prawdziwych fachowców (można o nich mówić "autorytety", to nic złego), którzy kiedyś zresztą zęby zjedli na pot-stillu, stąd rewelacje, które entuzjastycznie głosisz, nie robią specjalnego wrażenia. To początki.
Są inne podobne Fora, gdzie zapewne szybko dobrze byś się poczuł i może zrobił furorę (od razu podkreślam: nie wyganiam Cię, broń Boże) - tutaj, jak widać, raczej będzie trudno...
dziul pisze:...zapewniam Was że nasi przodkowie nie mieli aparatury z kwasówki z kolumnami rektyfikacyjnymi a robili świetne nalewki...
Smakowałeś je???
dziul pisze:...śmiem twierdzić że na pewno lepsze niejednokrotnie od Waszych.
Nie neguję, ale twierdzę, że wielokrotnie nasze są lepsze od tych wytwarzanych przez przodków.
A kolumny późniejsi przodkowie mieli z miedzi - też bardzo dobra.