Nalewki lecznicze (sprawdzone)

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
Awatar użytkownika
jerzy
60%
60%
Posty: 231
Rejestracja: 2008-09-16, 18:30

Nalewki lecznicze (sprawdzone)

Post autor: jerzy » 2009-01-14, 07:02

Nalewka czosnkowa:

350g obranego czosnku z nowych zbiorow rozetrzec i zmieszac z 200ml spirytusu. szczelnie zamknac i pozostawic w chlodnym miejscu (nie w lodowce) na 10 dni, przecedzic i jeszce pozostawic na 4 dni.

dawkowanie:
3x dziennie zaczynajac od 1 kropli i za kazdym razem zwiekszajac dawke o 1 krople az do 10 dni, po tym czasie pic 3x dziennie po 25 kropli az do skonczenia nalewki. najlepiej mieszac z 50 ml kwasnego produktu mlecznego.

dzialanie:
oczyszcza organizm z odkladajacego sie tluszczu, wyplukuje nie rozpuszczony Ca, poprawia przemiane materii, oczyszcza naczynia krwionosne, zapobiega zawalowi, miazdzycy, paralizowi, tworzeniu sie nowotworow, likwiduje szum w glowie, poprawia wzrok, odmladza organizm. ma wlasciwosci moczopedne, wykrztusne, znieczulajace, rozgrzewajace, wzmacniajace. odkaza przewod pokarmowy, dziala napotnie....

"nalewki zdrowotne" jan rogala

tybetanska kuracja z IV w. p.n.e., widzialem ja w 2 innych zrodlach dawno temu. kuracje mozna stosowac raz w roku.

nie wiem, czy leczy raka, ale doskonale uodparnia organizm w okresie zimowym.

pzdr
Ostatnio zmieniony 2012-10-30, 16:30 przez jerzy, łącznie zmieniany 1 raz.

KARMEL
90%
90%
Posty: 509
Rejestracja: 2008-01-06, 18:54

Post autor: KARMEL » 2009-01-14, 18:38

Po jednej kuracji ciężko się zmusić do drugiej nawet po kilku latach.
Ale naprawdę jest świetna -polecam
Pozdrawiam

mima22
40%
40%
Posty: 68
Rejestracja: 2008-10-21, 13:36

Post autor: mima22 » 2009-05-27, 22:20

Nalewka z propolisu.

Do butelki z 50 gramami surowca propolisu nalać 350 cm3 spirytusu etylowego i 150 cm3 wody. Nalewkę pozostawić w temperaturze pokojowej przez okres 2-3 tygodni szczelnie zamkniętą, codziennie mieszając. Przefiltrować przez watę, przechowywać w ciemniej butelce.
Wskazania:nieżyty i zapalenia żołądka, zapalenia jamy ustnej, zapalenie wątroby.

Wiecej przepisów znajdziecie tutaj -

http://www.pasieka.rostkowski.info/propolis.html

Awatar użytkownika
winiarek5
101%
101%
Posty: 1814
Rejestracja: 2006-04-09, 15:02
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post autor: winiarek5 » 2009-05-28, 08:44

mima22 pisze:W młodych pędach jest sporo propolisu, tzn. kitu pszczelego.
A w starych pędach gromadzi się miód :lol:
Pszczoła jest tylko środkiem transportu miodu i propolisu pomiędzy sosną a ulem.
:lol:

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości