Otrzymałem paczuszkę przypraw z Indonezji, a wśród nich szafran w postaci b.drobnego proszku (fotka). Jak się ma ten proszek w stosunku do b. drogich kłaczków, obserwowanych na różnych zdjęciach???
Magas wiem że zaraz dostanę złotą szpachelkę i pędzelek archeologa, za ten odkopany post, niestety dziś dopiero na niego trafiłemmagas pisze: ↑2011-05-29, 13:19........ pomijając smak, to zapach jest kiepski, pachnie, a raczej śmierdzi gabinetem dentystycznym, nie smród borowania, a zapach tych odkażaczy, które zawsze czujemy wchodząc do gabinetu. Nie wiem dokładnie co tak pachnie u dentysty, ale identyczny zapach szafranu źle wróży, może podobnym środkiem konserwują te gówienka. Jak kupowałem u skrowcu to chyba był irański, teraz widzę w ofercie turecki. Muszę zamówić gram tego tureckiego zalać setką i zobaczyć jak będzie, a może szafran w tak dużym stężeniu ma po prostu taki zapach, a jeszcze coś , może ktoś wie jaki środek daje ten specyficzny zapach u stomatologa........
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość