

Z góry dziękuje

@jaron50jaron50 pisze:@magas37 Ja co do anyżówek mogę być nie obiektywny- bo je uwielbiam.![]()
Robiłem różne z biedrzeńca, badaniu z dodatkami różnych ziół i przypraw.
Najbardziej smakuje mi- badian 30g/l 80%, maceracja kilka dni .
Rozcieńczam do ~30%.
Destylacja z ziołami do30%.
Mam destylat 70%
Pyszny słodki, choć bez cukru.
Można dodać kostkę lodu i wodę i pić mleko-też pyszne.
Pozdrawiam Jaron
Według mnie takie rzeczy to nie na kolumnie lecz na krótko się bryka, chyba że koledzy nie mają takich możliwości żeby na chwilkę pozbyć się kolumny i bezpośrednio głowicę do kega podłączyć.magas37 pisze:Przepraszam że się wetnę , a jeśli miałbym destylować na Aabratku na górze kolumny , to upchać gwiazdki między przedostatni a ostatni zmywak?
Tak, dosyć często przez wakacje oryginalne greckie a nie ten tani syf co turyści przywożą do polski. To tak jakby amerykaniec przyleciał do polski na wakacje i kupił w prezencie najtańszą wódkę sklepową dla rodziny (wódka tesco, 11zł za 0,5l)magas37 pisze: mam takie pytanie czy pił kolega kiedyś ouzo ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości