Pisco

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
Awatar użytkownika
peace
40%
40%
Posty: 64
Rejestracja: 2007-11-24, 18:25
Lokalizacja: Wielkopolska

Pisco

Post autor: peace » 2010-09-07, 20:53

Pisco
Typ winiaku produkowanego głównie w Peru i Chile, ale także w innych krajach Ameryki Południowej (m.in. w Argentynie i Boliwii). Zawiera około 35-45 proc. alkoholu. Najbardziej popularny jest muskat (moscatel). Ten wytrawny, nieco oleisty trunek przypomina włoską grapę. Pisco wykorzystywany jest głównie jako składnik ponczów oraz koktajli z sokami owocowymi, jak chociażby bardzo popularny w Ameryce Południowej pisco sour (2 porcje pisco, 1 porcja soku z limonki). Mniej popularny w Europie.

znalazłem w necie i mnie zaciekawiło.. może wie ktoś jak to się robi?

Awatar użytkownika
italodisco
40%
40%
Posty: 66
Rejestracja: 2009-01-05, 15:04
Kontaktowanie:

Post autor: italodisco » 2010-09-08, 08:32

od roku ten drink jest początkiem każdej imprezy w altance ( szczególnie dla kobiet ) piją jak napój a efekt jest szybki :)

szklanka wódki
1/2 szklanki wyciśniętej limonki
3 białka z jajka
4 czubate łyżki cukru
10 kostek lodu
cynamon do posypania na gotowo

białka do malaksera potem cukier itd - gdy się bardzo spieni podawać bezpośrednio do szklanek koktajlowych ( dużych !!! )

super drink alkoholu nie czuć w ogóle :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości