Pisco
Typ winiaku produkowanego głównie w Peru i Chile, ale także w innych krajach Ameryki Południowej (m.in. w Argentynie i Boliwii). Zawiera około 35-45 proc. alkoholu. Najbardziej popularny jest muskat (moscatel). Ten wytrawny, nieco oleisty trunek przypomina włoską grapę. Pisco wykorzystywany jest głównie jako składnik ponczów oraz koktajli z sokami owocowymi, jak chociażby bardzo popularny w Ameryce Południowej pisco sour (2 porcje pisco, 1 porcja soku z limonki). Mniej popularny w Europie.
znalazłem w necie i mnie zaciekawiło.. może wie ktoś jak to się robi?
Pisco
- italodisco
- 40%
- Posty: 66
- Rejestracja: 2009-01-05, 15:04
- Kontaktowanie:
od roku ten drink jest początkiem każdej imprezy w altance ( szczególnie dla kobiet ) piją jak napój a efekt jest szybki
szklanka wódki
1/2 szklanki wyciśniętej limonki
3 białka z jajka
4 czubate łyżki cukru
10 kostek lodu
cynamon do posypania na gotowo
białka do malaksera potem cukier itd - gdy się bardzo spieni podawać bezpośrednio do szklanek koktajlowych ( dużych !!! )
super drink alkoholu nie czuć w ogóle
szklanka wódki
1/2 szklanki wyciśniętej limonki
3 białka z jajka
4 czubate łyżki cukru
10 kostek lodu
cynamon do posypania na gotowo
białka do malaksera potem cukier itd - gdy się bardzo spieni podawać bezpośrednio do szklanek koktajlowych ( dużych !!! )
super drink alkoholu nie czuć w ogóle
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości