Strona 1 z 1

Nalew na orzechy laskowe

: 2010-12-20, 22:35
autor: magas
Witam, zrobiłem zaprawkę do przepalanki Cieślaka , przesadziłem trochę z dębem i trzeba dorobić trochę bez dębu. Pora zimowa więc zamiast zielonych orzechów włoskich można użyć orzechówki , lub dojrzałych orzechów, ja jednak postanowiłem zrobić jako dodatek do 1l już gotowej zaprawki 0,3-0,5l identycznej zaprawki , ale na orzechach laskowych , czy ktoś próbował jak smakuje sam nalew na laskowe? i jeszcze pytanie do kolegi jarona , dlaczego wpadł kolega na pomysł zrobienia nalewu na same skórki z laskowych , czy taki nalew lepiej smakuje niż z całych orzechów ? pozdrawiam magas37

: 2010-12-21, 20:27
autor: jaron
Gdzieś czytałem o nalewce z orzechów laskowych,a że lubię orzechy to starłem skórkę, a orzechy zżarłem. :D Tak powstała moja nalewka.
Teraz otarłem migdały-zobaczymy co będzie za rok?

: 2010-12-21, 22:05
autor: magas
Ja sądziłem , że otarłeś kolego , bo tam jest więcej smaku , czy aromatu :lol: , to ja dorobię z całych lekko rozgniecionych, zobaczę jaki posmak wniesie do przepalanki, mam nadzieję , że z włoskim się nie pogryzie , dziękuje i pozdrawiam.