Jim Beam
Wiem, że pierwszym etapem degustacji jest kolor , podnosimy kieliszek na wysokość wzroku , a raczej ciut wyżej , lekko kołysząc , przechylając na bok , po stróżkach możemy teoretycznie ocenić wiek trunku itd , ale teoretycznie , w praktyce to gówno prawda , możemy jednak podziwiać piękny czysty kolor. Spróbuj kolego ten swój kolor wymrozić jak Metaxę , będzie ładniej w odpowiednim kieliszku wyglądał. Ładna karafka , ale przelej trunek do dużego kieliszka , może być od wina , popatrz pod światło i wtedy oceń. Reszta co bym ci chciał napisać to sarkazm , więc sobie odpuszczę , z tego co zrozumiałem, szukasz teraz smaku i aromatu
, pozdr. magas37

Piękny widok...
Jeśli uważasz że to dobry alkohol, nie upodabniaj go do innego, być może Twój wyrób jest duużo lepszy
Czasem próbując coś usilnie ulepszyć, bardzo to psujemy, a na koniec ktoś nam mówi, że nasz wyrób jest super
Moja porada:
Jeśli smakuje Tobie i najbliższym, nie zmieniać. Często wychodzi nam dużo lepiej niż w dużej fabryce
Jeśli uważasz że to dobry alkohol, nie upodabniaj go do innego, być może Twój wyrób jest duużo lepszy

Czasem próbując coś usilnie ulepszyć, bardzo to psujemy, a na koniec ktoś nam mówi, że nasz wyrób jest super

Moja porada:
Jeśli smakuje Tobie i najbliższym, nie zmieniać. Często wychodzi nam dużo lepiej niż w dużej fabryce

ENERGA - bezplatny internet w Twoim gniazdku
Przy takim Twoim podejściu do sprawy spodziewasz się odpowiedzi na pytanie z pierwszego postu w tym temacie???buli pisze:...przepraszam że nie opiszę linij produkcji lecz każdy ma jakieś tajemnice związane z tym trunkiem...

Ostatnio zmieniony 2011-01-31, 12:11 przez Pietro, łącznie zmieniany 1 raz.
Ratujmy się, bo trzeźwiejemy 

Na tym forum bardzo nie lubimy takich "tajemniczy Jamesów".buli pisze: [...] Witam nie jest to dębina ,przepraszam że nie opiszę linij produkcji lecz każdy ma jakieś tajemnice związane z tym trunkiem [...]
Jeśli Ty nie chcesz szczerze pokazywać swoich osiągnięć, to jakim prawem liczysz na to, że ktokolwiek zechce Tobie cokolwiek pokazać?
Taką filozofię wyzanawał kiedyś też sławetny @l***, ale z nim już sobie poradziliśmy.
- ZdroweNalewki
- 30%
- Kontaktowanie:
Z mojego doświadczenia: jeśli wyszedł naprawdę fajny smak to koniecznie należy odlać z gotowego produktu przynajmniej 30 ml do jakiegoś mini słoiczka po to, aby dodać do następnej nalewki. Wówczas rozwój smaku następuje bardziej intensywnie, szybciej osiąga się efekt.
Ostatnio zmieniony 2011-02-26, 19:40 przez ZdroweNalewki, łącznie zmieniany 1 raz.
Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.