Czysta żołądkowa biała
Czysta żołądkowa biała
Witam.
Jako że jestem początkujący i mam za sobą kilka nastawów eksperymentuje teraz troszke, ale wszystko w małych ilościach, na użytek własny.
Wszystkie zioła sprzedawane na allegro nie mają nic wspólnego ze smakiem gorzkiej żołądkowej nie wspomne już o białej.
Macie jakiś sprawdzony sposób na osiągnięcie super smaku i aromatu przewyższającego orginał?
Niechce maić ale chce osiągnąć to po destylacji, czyli do nastawu dołożyć to i owo i by wszystko ładnie się przefermentowało a efekt by był rewelka.
Proszę o porady.
Jako że jestem początkujący i mam za sobą kilka nastawów eksperymentuje teraz troszke, ale wszystko w małych ilościach, na użytek własny.
Wszystkie zioła sprzedawane na allegro nie mają nic wspólnego ze smakiem gorzkiej żołądkowej nie wspomne już o białej.
Macie jakiś sprawdzony sposób na osiągnięcie super smaku i aromatu przewyższającego orginał?
Niechce maić ale chce osiągnąć to po destylacji, czyli do nastawu dołożyć to i owo i by wszystko ładnie się przefermentowało a efekt by był rewelka.
Proszę o porady.
Kolego fpai , najpierw poszukaj składu czystej de lux , bo żołądkowa biała nie istnieje , jest żubrówka biała. Składniki do tej wódki nie będą bardzo wyszukane , już możesz zacząć czytać temat zacieranie , bez tego nie dasz rady i tak jak szef forum wspomniał, przenieś się do tematu http://www.bimber.info/forum/viewforum.php?f=16
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5058
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Nie chcę bronić wódki sklepowej , ale na moje szczęście nigdy nie trafiła mi się podróbka , a przechodzi przez moje ręce naprawdę dużo. Żubrówka biała to jak już olo69 napisał czyściocha , po sukcesie Żołądkowej de lux , Krupniku , Białystok też postanowił wypuścić taką czystą licząc na sukces i chyba się nie pomylił.
Ostatnio zmieniony 2011-02-05, 18:44 przez magas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 30%
- Posty: 40
- Rejestracja: 2008-03-16, 08:50
- Lokalizacja: śląsk
Białą żubrówkę można zrobić bez problemu. Za radą któregoś kolegi z forum robię zaprawkę do żubrówki z samych końcówek trawy tych świeżych, białych. Wychodzi bardzo aromatyczna zaprawka. Wystarczy 25ml zaprawki na 0,5l i wychodzi dobra żubrówka bezbarwna. Dodaję jednak źdźbło trawki żeby dostała koloru.Citizen Kane pisze:Smakuje jak żubrówka, czy tylko jest taką z nazwy?
Żołądkowa biała to zwykła czysta wódka bez żadnych dodatków.
Żeby ją zrobić, trzeba zrobić zacier z ziemniaków lub zboża, i przedestylować w kolumnie.
Nazwa tej wódki nie ma nic wspólnego ze smakiem oryginalnej żołądkowej "kolorowej".
Nazwa czystej żołądkowej jest tylko chwytem marketingowym, ponieważ skłoni to do kupowania zwykłej czystej wódki konsumentów tradycyjnej "kolorowej" żołądkowej.
Tak zresztą zrobiono jeszcze z kilkoma innymi markami, np Krupnikiem. Biały Krupnik także jest zwykłą czystą wódką.
Czasem z tego samego "gara" jest nalewana najtańsza wódka, potem zmiana etykiety i jedzie się droższą. ale psssst, to tajemnica technologiczna...
Żeby ją zrobić, trzeba zrobić zacier z ziemniaków lub zboża, i przedestylować w kolumnie.
Nazwa tej wódki nie ma nic wspólnego ze smakiem oryginalnej żołądkowej "kolorowej".
Nazwa czystej żołądkowej jest tylko chwytem marketingowym, ponieważ skłoni to do kupowania zwykłej czystej wódki konsumentów tradycyjnej "kolorowej" żołądkowej.
Tak zresztą zrobiono jeszcze z kilkoma innymi markami, np Krupnikiem. Biały Krupnik także jest zwykłą czystą wódką.
Czasem z tego samego "gara" jest nalewana najtańsza wódka, potem zmiana etykiety i jedzie się droższą. ale psssst, to tajemnica technologiczna...
ENERGA - bezplatny internet w Twoim gniazdku
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości