Szukam jakichkolwiek informacji nt. wódki Biskupiej
miałem okazję spożywać tylko raz i tylko jednego, aksamitny smak, kolor jasno dębowy, delikatny aromat korzenny, nie mogę dotrzeć do źródła, robią to chłopaki z pod Rzeszowa i nie chcą uchylić rąbka tajemnicy
może ktoś z forumowiczów zetknął się z tą "marką" i wie chociaż w przybliżeniu z czego oni to tak wybitnie wytwarzają ?
pzdr.
Biskupia
Witam!! Żartowałem z tą nalewką kardynalską,bo mnie zaskoczyła nazwa biskupia. Co do proboszczówki to przepis jak z internetu 1l bimbru,1l miodu, sok z cytryn, trochę rumu i trochę czasu min 1rok.Robię również z takiego przepisu od Ukraińców:5l bimberku, 10 suszonych sliwek,10 goździków,laska wanilii,150g cukru,2 łyżki stołowe herbaty liściastej.Po 3-4 dniach zlać i niech dojrzewa.Tak po ok roku jest naprawdę przyjemna.W zasadzie robię nalewki owocowe typu wiśniówka,malinówka ze śliwek węgierek jarzębiny itp.Pozdrawiam
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 48 gości