Miodówka

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
plipek1
40%
40%
Posty: 59
Rejestracja: 2010-06-03, 21:45
Lokalizacja: Wołomin

Miodówka

Post autor: plipek1 » 2011-03-27, 14:50

Szklanka miodu.
Miód warto wziąć aromatyczny do tego szklanka cukru. Szklanka wody
(syrop cukrowy szklanka cukru + szklanka wody razem zagotować i ostudzić).
Proporcje miód i cukier można zmieniać w zależności od gustu
Następnie z 2-4 cytryn(wycisnąć sok)
Dobrze jest dodać na tę ilość 1/2 gałki muszkatołowej- startej.
Wszystko wymieszać dodać 1/2l spirytusu i uzupełnić wodą do ok. 1,5l
Dobre jest od razu, ale robi się lepsze jak postoi.

Niesamowicie rozgrzewa i świetnie smakuje :D
Ostatnio zmieniony 2011-03-27, 19:38 przez plipek1, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości