Strona 1 z 1

Pieprzówka

: 2011-04-28, 13:10
autor: dawid7
Ostatnio u znajomego piliśmy pieprzówkę. Jego jakis tam znajomy znajomego robił. Ma może ktos z kolegów na taką nalewke przepis? Bylbym wdzięczny:)

Przepis z Wielkiej Księgi Nalewek

: 2011-04-28, 13:51
autor: furman
Obrazek

: 2011-04-28, 15:14
autor: dawid7
dzięki wielkie. A może ktos już próbował który z tych trzech przepisów jest najlepszy?

: 2011-04-28, 15:31
autor: furman
Oba oczywiście zrobiłem i przetestowałem na sobie i znajomych. Było ok. To jest coś co można łatwo zrobić, ale tak naprawdę szału nie ma. Krupnik, Miodowa, Złota mocna - to jest coś.

: 2011-04-28, 15:49
autor: dawid7
Acha, niewiem mi tamto posmakowało wiec zobacze może coś ciekawego wyjdzie. Dzięki:-)

: 2011-04-29, 20:26
autor: nikomu nieznany
Dobry jest pieprz syczuański. Bardziej aromatyczny :slinka , ale jest mniej pieprzny. Zmieszać można ze zwykłym. Albo w wersji hardkorowej wypalającej dziury w obrusie i robaki w kiszkach z suszonymi ostrymi papryczkami :twisted:


Przetestowane :mrgreen:

: 2011-04-29, 21:51
autor: zbynek
To moje kubki smakowe zupełnie inaczej to odbierają, może zdążyły się przyzwyczaić do zwykłego pieprzu.
A tak swoją droga to po pieprzyć to ja se czasami lubię. :mrgreen:

: 2011-04-30, 00:56
autor: wajzer
4L naszego wyrobu 50%
Miód 450g- ja daję lipowy
około 40-60 ziaren pieprzu
Dopełnić do 5L wodą.
Około 3-4 tygodnie i gotowe,chyba że jest koncentrat pieprzowy to do 2 tygodni .
Jest to raczej miodówka z pieprzem ale dobra :wink:

: 2011-04-30, 23:16
autor: dawid7
człowieku jakbym się do 5 litrów dorwał to bym z tydzień z chaty nie wylazł:-P wole mniejsze proporcje