Jeżeli w nalewie masz miód nieszumowany to wstawienie słoja czy butelki w gorącą wodę wyklaruje wódkę w kilka/kilkanaście godzin
Kiedyś opisywałem metodę klarowania nalewek miodem
Lipówka
Nalewki dosładzane/słodzone miodem bardzo trudno klarować. Często jest tak, że nigdy nie będą klarowne, co niekoniecznie jest wadą. Dosładzanie szumowanym miodem ma mały sens: nie wpłynie na klarowność, a stracisz lecznicze właściwości miodu. Lepiej dosłódź syropem z cukru.kowal-80 pisze:Witam
Do nalewy nie dodawałem jeszcze miodu. Miałem zamiar to zrobić dopiero po wyklarowaniu. Co to jest miód nieszumowany? Jak odkręcam słoik z miodem to nic nie szumi
pozdrawiam
pluton
Błogosławieni ci, którzy nie umieją odpowiedzieć na moje pytanie,
a mimo to milczą.
a mimo to milczą.
@pluton
Nalewki dosładzane/słodzone miodem bardzo łatwo klarować. Często jest tak, że zawsze będą klarowne, co niekoniecznie jest wadą.
jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem to takie dyrdymały się wypisuje
to że Ty i inni nie potrafią klarować nalewki miodowej to nie znaczy że się nie da.
Słyszał kolega o koagulacji i okluzji ?
Nalewki dosładzane/słodzone miodem bardzo łatwo klarować. Często jest tak, że zawsze będą klarowne, co niekoniecznie jest wadą.
jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem to takie dyrdymały się wypisuje
to że Ty i inni nie potrafią klarować nalewki miodowej to nie znaczy że się nie da.
Słyszał kolega o koagulacji i okluzji ?
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 81 gości