Aromatyczny trunek na wiejski stół
Aromatyczny trunek na wiejski stół
Witam
Muszę zrobić alkohol na wiejski stół.
Nie mam doświadczenia w produkcji tego typu trunków i nie wiem jak do tego podejść aby otrzymać takowy o "wiadomym" smaku i aromacie. 1410 i drożdże babuni czy gorzelniane, reflux 1:1, a może wywalić zmywaki ??
Muszę zrobić alkohol na wiejski stół.
Nie mam doświadczenia w produkcji tego typu trunków i nie wiem jak do tego podejść aby otrzymać takowy o "wiadomym" smaku i aromacie. 1410 i drożdże babuni czy gorzelniane, reflux 1:1, a może wywalić zmywaki ??
Ostatnio zmieniony 2012-10-29, 15:27 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytaj uważnie cały temat i zadaj sobie pytanie co to ma być
Czy zwykły śmierdziuch, czy dobry destylat z "posmakiem" ?
Tak jak pisałem w linkowanym temacie , wiele zależy od tych co go będą spożywali.

Czy zwykły śmierdziuch, czy dobry destylat z "posmakiem" ?
Tak jak pisałem w linkowanym temacie , wiele zależy od tych co go będą spożywali.
czytam nie pytam
- lech.zywiec
- 101%
Pisząc o wersji 2 masz na myśli tę ze strony 4-tej czy 6-stej?a_priv pisze:Zrób cytrynówkę Bodzia (wersję 2) - sukces zapewniony jeśli zrobisz ją zgodnie z jego przepisem.
Ostatnio zmieniony 2012-02-21, 18:56 przez lech.zywiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli robisz zbożówki, to puść jakieś żyto trochę szybciej niż zwykle, w połowie procesu zamknij odbiór ustabilizuj do najniżej temperatury i resztę odbierz na czyściutko, zmieszasz razem i masz aromatyczny trunek na wiejski stół, cytrynówka na wiejskim stole dla młodzieży i kobitek, a napitek powinien ocierać się o lekki hardkor, pomyśl nad procentem, musi mieć moc, ale też nie tak, by twój trunek rozpierdzielił wesele,50- 60%, musi się palićMaTyS pisze: Rozważam również odpowiednio zaprawioną zbożówkę... .

Zrób bardzo dobry alkohol najlepszy jaki potrafisz i max 40-45% bo do godziny 21 będzie po weselu goście padną
Pozdrawiam
www.destylacja.com
www.destylacja.com
Jak robiłem wesele to na początku przyjęcia chyba z 80% gości weselnych stało przy wiejskim stole. Ja tylko dbałem żeby źródło nie wyschło. Gdyby wódka była trochę mocniejsza po dwóch godzinach wszyscy by się złożyli. Część gości nie chciało innej pić
Pozdrawiam
www.destylacja.com
www.destylacja.com