Orzech laskowy
Orzech laskowy
Witam
Być może na forum mało się udzielam, ale jestem początkującym.
Mam pewne pytanie, ostatnio piłem bardzo dobrą wódkę jaką była Soplica o smaku Orzecha laskowego.
Nasuwa mi się pewne pytanie?
Jak uzyskać taki efekt? smak jest nieziemski!
Istnieje jakaś zaprawka? bądź przepis jak uzyskać taki smak?
Był bym wdzięczny za wszelkie rady, linki etc.
Być może na forum mało się udzielam, ale jestem początkującym.
Mam pewne pytanie, ostatnio piłem bardzo dobrą wódkę jaką była Soplica o smaku Orzecha laskowego.
Nasuwa mi się pewne pytanie?
Jak uzyskać taki efekt? smak jest nieziemski!
Istnieje jakaś zaprawka? bądź przepis jak uzyskać taki smak?
Był bym wdzięczny za wszelkie rady, linki etc.
- lech.zywiec
- 101%
- Posty: 286
- Rejestracja: 2011-09-05, 22:34
Ja używam jako zaprawki tego:
http://www.smaczajama.pl/sklep/pl/p/Syr ... 700ml/1292
Wybór z tej firmy jest bardzo szeroki. Swoją drogą to się zastanawiam, czy część zaprawek, które są dostępne na rynku nie są konfekcjonowane z takich syropów.
http://www.smaczajama.pl/sklep/pl/p/Syr ... 700ml/1292
Wybór z tej firmy jest bardzo szeroki. Swoją drogą to się zastanawiam, czy część zaprawek, które są dostępne na rynku nie są konfekcjonowane z takich syropów.
- kompotZgruszek
- 50%
- Posty: 104
- Rejestracja: 2009-01-24, 01:43
- Lokalizacja: bimbeland
- lech.zywiec
- 101%
- Posty: 286
- Rejestracja: 2011-09-05, 22:34
Możesz podać dokładny link? bo jakoś na stronie nie widzę takowej zaprawki.berni pisze:Zrób zakupy esencji orzecha laskowego u kolegi @98%rewelacja
Tak na oko? czyli mniej więcej ile?lech.zywiec pisze:Zawsze dodaję na "oko" i "smak"
Ale dzisiaj będę coś zaprawiał na weekend, więc sprawdzę dokładniej i napiszę.
Odnośnie wyglądu? kolorek ładnie się prezentuje? musi odstać jakiś dłuższy czas po zaprawieniu?
- lech.zywiec
- 101%
- Posty: 286
- Rejestracja: 2011-09-05, 22:34
Ja zaprawki orzechowej używałem do wzbogacenia IRISH CREAM, do którego poza hazelnut dawałem likier miętowy... Wydaje mi sie, że mój irish w ślepym tescie mógłby przegrać jedynie konsystencją, więc musiałbym do uzyskania własciwej użyć wyżej% a mniej ilościowo...
a orzechówka soplicy jest BLEEEE ale każdy ma swój smak:)
a orzechówka soplicy jest BLEEEE ale każdy ma swój smak:)
XXX
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości