Witam.
Przymierzam się do zrobienia likieru kakaowego i zastanawiam się jakiego kakao użyć, gdyż zależy mi na jakości trunku. Może lepszym pomysłem będzie użycie ziaren kakaowych lub miazgi kakaowej ? Co według was będzie lepsze ?
Pozdrawiam
Likier kakaowy
Jeżeli chcesz naturalnie to użyj kakaa moreno ale to się wiąże z osadem na dnie (przed nalaniem kielicha musiał byś potrząsać butelką. Możesz także użyć syntetycznego aromatu o smaku i zapachu kakao ale ta pierwsza metoda jest o niebo lepsza Jest mnóstwo przepisów w sieci ale ja bim Ci polecał samemu stwarzać przepis, kombinować nad własnym ideałem i nie sugerować się już oklepanymi
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości