Zaprawka Metaxa
Zaprawka Metaxa
Jako, że jestem smakoszem tego trunku postanowiłem zafundować sobie jakąś jego namiastkę i chciałbym poznać Waszą opinię dot. takiej zaprawki:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Metaxa... mało w tym smaku prawdziwej Metaxy. Z moich spostrzeżeń wynika, że niektóre zaprawki są neutralne dla alkoholu, czyli dodanie ich nic nie wnosi:)
Bardzo dobrze sprawdzają się te, które wymagają dodania cukru (myślę tutaj o wszystkich likierach, 'zielone banany', 'malibu' etc. oraz np zaprawce rumowej- świetna!)
Zawiodłem się na zaprawce grapefruitowej, metaxie i tequili.
Zresztą, każdy ma inny smak.
Bardzo dobrze sprawdzają się te, które wymagają dodania cukru (myślę tutaj o wszystkich likierach, 'zielone banany', 'malibu' etc. oraz np zaprawce rumowej- świetna!)
Zawiodłem się na zaprawce grapefruitowej, metaxie i tequili.
Zresztą, każdy ma inny smak.
Akurat TEQUILA GOLD jest rewelacyjna. Wielokrotnie próbowałem i dawałem posmakować znajomym, oceniając z oryginalną mówili że ta z zaprawki wychodzi lepsza.
Grejpfrutową próbowałem raz i rzeczywiście mi nie podeszła.
Kolego musisz spróbować metazę sam, bo tyle ile gardeł - tyle opinii będzie. Jeden lubi kaszankę a inny steki z Angusta.
Grejpfrutową próbowałem raz i rzeczywiście mi nie podeszła.
Kolego musisz spróbować metazę sam, bo tyle ile gardeł - tyle opinii będzie. Jeden lubi kaszankę a inny steki z Angusta.
- Daniel_257_
- 101%