Zaprawka cocorum
Zaprawka cocorum
Zamierzam popełnić nastaw rumu cocorum ze sklepu 98.
Jednak jedna rzecz mnie zastanawia, mianowicie ilość cukru pudru.
W tym przepisie nie dodaje się cukru.
http://www.bimberhobby.pl/product.php?id_product=69
A w tym dodaje się dużą ilość.
http://www.bimberhobby.pl/product.php?id_product=201
To w końcu dodawać ten cukier czy nie i jeśli tak to ile?
i dlaczego w przepisach poleca się stosować spirytus 40% a malibu a tych procentów 18.
Jakie są opinie o tej zaprawce?
Jednak jedna rzecz mnie zastanawia, mianowicie ilość cukru pudru.
W tym przepisie nie dodaje się cukru.
http://www.bimberhobby.pl/product.php?id_product=69
A w tym dodaje się dużą ilość.
http://www.bimberhobby.pl/product.php?id_product=201
To w końcu dodawać ten cukier czy nie i jeśli tak to ile?
i dlaczego w przepisach poleca się stosować spirytus 40% a malibu a tych procentów 18.
Jakie są opinie o tej zaprawce?
Ostatnio zmieniony 2014-03-16, 21:51 przez Doman_13, łącznie zmieniany 1 raz.
- berbelucha
- 101%
- Posty: 478
- Rejestracja: 2008-01-18, 21:05
-
- 50%
- Posty: 141
- Rejestracja: 2010-01-15, 12:08
Doman jak ja robię drinka z Malibu dodaje też czystej bo za słaby wychodzi. Zaprawkę polecam a czy zrobisz ja 20% czy 30 to Twój gust. Ja proponuje 1/2 butelki cukru z woda dopełnić do pełna wódeczka. Na 0.7 wsyp max 200g cukru.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zor-ro1970, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba jednak lubi mleko... bo test właśnie wyszedł pozytywnie...berbelucha pisze:.
Hmmm...
Może twoja lepsza połowa uwielbia po prostu mleko
Jeśli Bóg da to w październiku będzie nas już pięcioro...
Lepsza połowa lekko przerażona i już o malibu nie chce słyszeć.
Znowu będę musiał pić whiski z colą w piwnicy... wśród pieca i moich narzędzi....
Ech
Witam z zaprawkami to jest tak jak w 'eksperymentami ' - baza to dobry alkohol .. tego nie brakuje
Moc powinna być jak oryginału - owszem ma to uwidocznić naturalne aromaty i słodkie smaki a alkohol ma tylko dodać to 'coś ' natomiast z cukrem to już według gustu - proponujemy /sugerujemy około 80% dawki z instrukcji zawsze można dosłodzić i tak samo z ilością alkoholu startować od 500ml i dolewać do zadowalających efektów.
cukier kryształ - tak podaje producent ale i puder jest dopuszczony.
Z malibu robiłem z dodatkiem świeżo jeszcze extra startego kokosa = to mleko 'kokosowe' daje rade
@berbelucha przerobił dużo esencji więc może na ten temat dużo napędzić ..znaczy napisać ..
Moc powinna być jak oryginału - owszem ma to uwidocznić naturalne aromaty i słodkie smaki a alkohol ma tylko dodać to 'coś ' natomiast z cukrem to już według gustu - proponujemy /sugerujemy około 80% dawki z instrukcji zawsze można dosłodzić i tak samo z ilością alkoholu startować od 500ml i dolewać do zadowalających efektów.
cukier kryształ - tak podaje producent ale i puder jest dopuszczony.
Z malibu robiłem z dodatkiem świeżo jeszcze extra startego kokosa = to mleko 'kokosowe' daje rade
@berbelucha przerobił dużo esencji więc może na ten temat dużo napędzić ..znaczy napisać ..
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez 98%, łącznie zmieniany 1 raz.
- berbelucha
- 101%
- Posty: 478
- Rejestracja: 2008-01-18, 21:05
Są gusty i guściki, ale zaprawka kokosowa smakuje prawie każdemu, nawet panom, byle bez mleka
Kobiety lubią i czystą i z mlekiem skondensowanym z puszki, nie pamiętam tylko które było smaczniejsze, słodzone czy niesłodzone. Cukru daję mniej, kiedyś dałem tyle co w przepisie, to zaczął się krystalizować w gąsiorku
Aha, kupuję 2 zaprawki po 100gram do 5l damy. 2l spirytusu i ok. 3 - 3,5 szklanki cukru. Woda do pełna.
Kobiety lubią i czystą i z mlekiem skondensowanym z puszki, nie pamiętam tylko które było smaczniejsze, słodzone czy niesłodzone. Cukru daję mniej, kiedyś dałem tyle co w przepisie, to zaczął się krystalizować w gąsiorku
Aha, kupuję 2 zaprawki po 100gram do 5l damy. 2l spirytusu i ok. 3 - 3,5 szklanki cukru. Woda do pełna.
....
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości