Ostatnio na weekendowego grilla robiłem arbuza z wódką.
Prezentowany arbuz około 4kg. Strasznie trudno jest go napełnić wódeczką. Mi się udało w niego wcisnąć około 400ml wódki. Po nasączeniu arbuz został zawinięty folią spożywczą i powędrował do lodówki na dzień. W lodówce warto arbuza położyć na jakimś talerzyku bo trochę wódeczki i soków z niego wyleci.
Generalnie arbuz smakuje fajnie. Kawałki bardziej nasączone smakują jak drink owocowy.
Dodatkowo z tego grilla śmieszna sytuacja bo przyniosłem w kanisterku podpałkę na grilla z przedgonów. Jak powiedziałem z czego ta rozpałka jest to parę osób zechciało spróbować. Jeden powiedział że ten alkohol lepiej smakował niż bimber z wiejskiego stołu z jego ostatniego wesela na którym był.
Arbuz z wódeczką
Arbuz z wódeczką
- Załączniki
-
- Arbuz.jpg (81.3 KiB) Przejrzano 1445 razy
Re: Arbuz z wódeczką
Inny przepis: mocno zimnego arbuza przeciąć na pół wg dłuższej osi, wybrać łyżką pestki, zalać dołek żołądkową gorzką też zimną, wręczyć gościom łyżki od zupy. Niech jedzą.
Witam Koleżanki i Kolegów ! To mój pierwszy post. Doświadczeń z nalewkami mam dużo, ale jeszcze więcej planuję się tu nauczyć. Podoba mi się tu !
Witam Koleżanki i Kolegów ! To mój pierwszy post. Doświadczeń z nalewkami mam dużo, ale jeszcze więcej planuję się tu nauczyć. Podoba mi się tu !
Ostatnio zmieniony 2014-11-27, 18:58 przez amatornalewek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 56 gości