Rozrabianie Spirytusu
- Bimbrownik
- 10%
- Posty: 12
- Rejestracja: 2007-11-08, 22:53
- Lokalizacja: Katowice
Witam.A moze mi ktos napisac jak sie robi cytrynowke ze spirytusu bo raz mialem taki przepis- na 0,7 spirytusu 3 cytryny obrac ze skory zalac spirytusem , sok z cytryny wycisnac i wymieszac z woda i cukrem , a zalane skorki moczyc 24 godziny i potem rozrobic wszystko. i problem w tym ze zawsze mi wychodzil smak jakby grejfrutowy nie wiem dlaczego a jak pilem od osoby ktora mi podala przepis byl pyszny i bylo czuc cytryna a to moje bylo za gorzkie??????? Pozdrawiam
cześć
Jeśli nie obrałeś skórki cytryny z podskórza (tego białego) to mogło być gorzkie.
Jeśli nie obrałeś skórki cytryny z podskórza (tego białego) to mogło być gorzkie.
Ostatnio zmieniony 2007-11-20, 20:29 przez bielok, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
bielok
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..
- Bimbrownik
- 10%
- Posty: 12
- Rejestracja: 2007-11-08, 22:53
- Lokalizacja: Katowice
Jeśli nie obrałeś skórki cytryny z podskórza (tego białego) to mogło być gorzkie.[/quote]
Wlasnie za pierwszym razem nie obralem , ale znajomy mi tez to powiedzial i obralem i dalej to samo wlasnie dlatego pisze bo nie wiem w czym blad??
Admin: Do odpowiadania służy przycisk ODPOWIEDZ. Jeśli cytujemy to tylko fragment do, którego się bezpośrednio odnosimy. Dotyczy to Ciebie i twojego poprzednika!
Wlasnie za pierwszym razem nie obralem , ale znajomy mi tez to powiedzial i obralem i dalej to samo wlasnie dlatego pisze bo nie wiem w czym blad??
Admin: Do odpowiadania służy przycisk ODPOWIEDZ. Jeśli cytujemy to tylko fragment do, którego się bezpośrednio odnosimy. Dotyczy to Ciebie i twojego poprzednika!
Ostatnio zmieniony 2007-11-20, 20:31 przez Bimbrownik, łącznie zmieniany 1 raz.
@bimbrownik
Spróbuj następnym razem najpierw bardzo cienko obrać skórkę, następnie dokładnie obrać cytrynę z albedo.
Czasem jeśli się zbyt grubo obierze (i inne cytrusy), dość dużo albedo zostaje na skórce.
I stąd późniejsza gorycz.
Pozdrawiam.
Tomek
Spróbuj następnym razem najpierw bardzo cienko obrać skórkę, następnie dokładnie obrać cytrynę z albedo.
Czasem jeśli się zbyt grubo obierze (i inne cytrusy), dość dużo albedo zostaje na skórce.
I stąd późniejsza gorycz.
Pozdrawiam.
Tomek
"Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego w słowa!"
- Bimbrownik
- 10%
- Posty: 12
- Rejestracja: 2007-11-08, 22:53
- Lokalizacja: Katowice
Ok wielkie dzieki spróbuję i dam znac jak wyszlo> Pozdrawiam
Admin: Patrz na moją odnotację wyżej.
Admin: Patrz na moją odnotację wyżej.
Ostatnio zmieniony 2007-11-20, 20:34 przez Bimbrownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Albo glikolu?bnp pisze:....... Chcesz pić spiryt zrobiony z płynu do spryskiwaczy z dodatkiem metanolu ?
Co to znaczy gęsty? Spirytus normalnie jest rzadszy od wody. Np. wystarczy potrząsnąć butelką z alkoholem, żeby po zachowaniu się pęcherzyków powietrza stwierdzić czy w środku jest wódka czy spirytus.
pzdr
To jest jedyna racjonalna decyzja.zonkil pisze:...wiec nie bede go pił
W ogóle dziwie się jak można kupować cokolwiek do spożycia z nieznanego źródła.
Zaoszczędzisz pozornie kilka złotych, a rodzinka wyda tysiące na leczenie
lub co gorsza pogrzeb.
O poruszaniu się z białą laską nie wspomnę.
Pozdrawiam,
TomQ
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości