Witam. Jestem nowy na forum jednak już wiele od was się nauczyłem.
Ostatnio zabrałem się za robienie whisky. Zrobiłem zacier z 2kg mąki pszennej i 4 kg kukurydzianej. Nie jest tego za wiele ponad 2L bo tylko takie naczynie miałem największe do podgrzewania. Sądzę że surowego produktu nie będzie za wiele i nie chciał bym zaprawić go byle jak bo się trochę przy tym namęczyłem i stąd moje pytanie...
Jakiej wody najlepiej użyć do rozcieńczenia? Czy może zwykła przegotowana czy może mineralka ze sklepu tylko jaka najlepiej? Jestem z tym ostrożny, bo podczas moich początków z cukrówkami rozcieńczyłem to zwykłą wodą i bardzo mocno umocnił się ten nieprzyjemny zapach i smak. Produkt też nie był jeszcze najlepszej jakości ale wolę być ostrożny żeby tego nie zepsuć.
Pozdrawiam
Jaka woda do zaprawiania whisky ?
Jaka woda do zaprawiania whisky ?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Saint99, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości