Czy uważasz, że można osiągnąć dobre efekty na bazie spirytusu (rozcieńczonego oczywiście) z "cukrówki"? [z braku destylatów jabłkowo / winogronowych ].
Ile wynikowo uzyskujemy finalnego produktu przy podanych ilościach / proporcjach?
Czy uważasz, że można osiągnąć dobre efekty na bazie spirytusu (rozcieńczonego oczywiście) z "cukrówki"? [z braku destylatów jabłkowo / winogronowych ].
Mama lamerskie pytanie: ile czasu owoc cz.b. ma być w tej wrzącej wodzie przetrzymywany 2-3 min.?Doody pisze: ↑2017-07-30, 15:03Sambunigryny z czarnego bzu bezpieczniej jest się pozbyć zalewając owoce wrzątkiem i chwilę w nim przetrzymując. Inną metodą jest wygrzanie owoców w piekarniku. Przemrożenie lepiej sprawdza się dla jarzębiny. Nie zaryzykowałbym robienia wina z bzu bez jego wyparzenia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 59 gości