Jak nazwać bimber
Ja tam osobiście wolę spotkanie z psychiatrą niż "kleksa" w papierach . A nuż się okaże że Herr Doctor też lubi sobie czasem bryknąć ? To i będzie z kim doświadczenia wymienić .a_priv pisze:..... Nie żaden wyrok, nie w zawieszeniu, tylko badania. ....
Ostatnio zmieniony 2007-07-24, 14:08 przez tomy, łącznie zmieniany 1 raz.
Nazwa bimbru
Ja swój wyrób nazywam winiakiem,bo wyrabiam go z wina a nazwa koniak jest zagwarantowana francuzom.Nigdy nie robiłem z zacierów,wszystko spokojnie dojrzewa w balonach i następnie .........!I tak dwu lub trzykrotnie-wychodzi bajka
Henry
Re: Nazwa bimbru
to znaczy że oni robią z konia?henrykk pisze:...nazywam winiakiem,bo wyrabiam go z wina a nazwa koniak jest zagwarantowana francuzom....
... a Goździkowa przypomina - na ból głowy walnijcie klina !
A niech sobie Żabojady robią koniak z winogron a nawet z konia. Skoro jednak część Unii przefosowała (kasa! kasa! kasa!) że wódką będzie można nazwać destylat z czegokolwiek, choć tradycja mówi co innego, to ja od tej pory koniakiem będę nazywał destylat z cukrówki. Aby mieć solidne umocowanie prawne do takiej nazwy destylat z tej cukrówki będę dawał koniowi sąsiada aby ten zerknął na niego przez chwilę swoim końskim okiem (równie dobrze może na niego popatrzeć były Giertych, obojętnie ojciec czy syn).
Szampana teraz możemy śmiało zrobić z następujących składników: syrop malinowy, woda spirytus, CO2.
Przepis na rum: do cukrówki dodajemy w trakcie fermentacji trzcinę (używaną do pokryć dachowych) i mamy trzcinę cukrową a po fermentacji i destylacji rum.
Podobnie z innymi wynalazkami typu whiskey, brandy, burbon itp.
A co otrzymamy jeśli do fermentacji użyjemy strzały od kuszy, cukru, wody i drożdży?
Pozdrawiam
Winiarek
Szampana teraz możemy śmiało zrobić z następujących składników: syrop malinowy, woda spirytus, CO2.
Przepis na rum: do cukrówki dodajemy w trakcie fermentacji trzcinę (używaną do pokryć dachowych) i mamy trzcinę cukrową a po fermentacji i destylacji rum.
Podobnie z innymi wynalazkami typu whiskey, brandy, burbon itp.
A co otrzymamy jeśli do fermentacji użyjemy strzały od kuszy, cukru, wody i drożdży?
Pozdrawiam
Winiarek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości